Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Kőbánya SC úszószakosztálya lett az év műhelye 2013-ban

Rate this item
(1 Vote)

Ünnepélyes keretek között vette át a Magyar Olimpiai Bizottság, az Utánpótlássport.hu szerkesztősége és a Decathlon sportszeráruházlánc által alapított "Az év műhelye" díjat és az elismeréssel járó két millió forintot a Kőbánya SC úszóinak képviseletében Turi György szakosztályvezető. A Kőbánya SC úszószakosztálya a legeredményesebb utánpótlás-nevelő bázisként érdemelte ki az elismerést


Fotó: MOB/Kovács Anikó

A műsoros gálaesten részt vettek „A hónap műhelye”-díjjal korábban kitüntetett szakosztályok sportolói és vezetői, az érintett sportágak elnökei, főtitkárai. A fiatalok előtt példaképként volt jelent több olimpiai érmes, többek közt a MOB elnöke és főtitkára, Borkai Zsolt és Szabó Bence, valamint Pars Krisztián, Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Fodor Rajmund, Cseh László, Kökény Beatrix, dr. Szabó Tünde, Güttler Károly és a Szocsiban rövidpályás gyorskorcsolyaváltóban pontszerző Lajtos Szandra. 

"Tiétek a jövő, és mi ezt a jövőt építjük, amint az már a múlt heti Héraklész-gálán is megmutatkozott. Szurkolok, hogy belőletek legyenek a következő olimpiai bajnokok" - mondta Borkai Zsolt, a MOB elnöke.

Fotó: MOB/Kovács Anikó

A díjat, a vándorserleget a kőbányai úszók nevében Turi György mesteredző vette át, aki meglepetésként élte meg a győzelmet, mint elmondta, más sportágak, műhelyek esetében is látott nagyon komoly eredményeket, igaz - mint fogalmazott - ők csapatban nagyon erősek. "Több mint 600 gyerekkel foglalkozunk, ez folyamatos eredményességgel jár" - emelte ki a szakember, aki Nanjinggal kapcsolatban is beszélt. "Az ifjúsági olimpián négy lány és négy fiú, összesen nyolc magyar úszó állhat rajthoz. Úgy gondolom, mi három versenyzőt adunk az ifi olimpiára, nagyon bízom Szilágyi Liliánában, Horváth Dávidban és Szabó Norbertben" - fogalmazott Turi, majd a sikerért köszönetet mondott kollégáinak.

Dr. György István, a KSC elnöke lapunknak úgy fogalmazott: „Nagyon megtisztelő ez az elismerés, amely minden edzőnk és sportolónk munkájának közös eredménye. Versenyzőink közül eddig is sokan okoztak nekünk örömet a kimagasló teljesítményükkel, világversenyeken, olimpián elért helyezéseikkel, érmekkel. Az igazi kihívás most az, hogy fenn tudjuk tartani ezt a színvonalat. Komoly reményekkel kecsegtet a jövőre nézve is az utánpótlás-nevelés terén zajló munka, a kiváló szakembergárda, és a KSC-ben edző úszóknál érezhető akarat, hogy kiemelkedő eredményeket érjenek el”.

Forrás: Mob.hu, Totalsport.hu, Utánpótlás.hu, képek: Fotó: MOB/Kovács Anikó

Last modified on Tuesday, 11 March 2014 10:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Folyik az építkezés
Föld út
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Épül a lego-ház
Építési terv
Még nincs kész
Az iskola
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia