Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az ügyészséghez fordultak a kőbányai bringások

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Torna Club elnöke a Fővárosi Főügyészségen kérte a törvényes működés helyreállítását a Magyar Kerékpársportok Szövetségénél. Az egyesület elnöke a következő levélben tájékoztatott a Vuelta.hu portálon:


Kedves Sporttársak, Egyesületi Tagok és Vezetők!

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került az a tény, hogy a Kőbányai Torna Club vezetőjeként egy bejelentéssel éltem a Fővárosi Főügyészség felé, melyben felhívtam az Ügyészség figyelmét néhány, a kerékpársport állami támogatásának felhasználásával, valamint az Magyar Kerékpársportok Szövetségének költségvetésével és gazdálkodásával kapcsolatos komolyabb szabálytalanságokra. A nyilvánosságra kerülést követő napon az MKSz hirtelen ráöntött egy csomó információt a klubokra, sőt még a médiának is jutott belőle.

A sportágban hallható pletykák és félreértések tisztázása érdekében, módosítás nélkül, itt csatolom az Ügyészségnek küldött levelet, amely EZEN a linken érhető el.

Korábban a Szövetség Elnökségének írt levélben (levelekben) megpróbáltam más módon elérni az Alapszabályban és a Törvényekben meghatározott működést, de ez nem járt sikerrel. Megírtam, hogy alapvető félreértésben vannak mindazok, akik azt gondolják, hogy a sportegyesületek vezetőinek csupán az a dolga, hogy megtapsolják, és megköszönjék azt a munkát, amit az Elnök vagy az Elnökség két közgyűlés között végez. Az egyesületek jelentős részének önálló véleménye, elképzelése van arról, hogy hogyan és merre kell(ne) menni, milyen stratégiai célokat kellene kitűzni. Az MKSz egyesületeinek azonban nem volt lehetősége sem arra, hogy a stratégiába beleszóljanak, sem abba, hogy a költségvetést előzetesen befolyásolják, vagy jóváhagyják. Noha ezek mindegyike kizárólagos Közgyűlési (vagyis a tagegyesületek összességének) hatásköre lenne!

2013. július 16-án tartott közgyűlésen annak ellenére, hogy már akkor, vagyis az év első felében 40-60 millió Ft-ra vállalt kötelezettséget a Szövetség, és már a médiában is megjelent, hogy további 90-120 millió Ft-ra számíthat a sportág, szóval ekkor, ebben a helyzetben 8, azaz nyolcmillió Ft-os költségvetést terjesztett a közgyűlés elé az Elnökség (ez több mint komikus, de tényleg így volt). Az ekkor támadt vita után az Elnök Úr ígéretet tett (sőt a közgyűlés ezt meg is szavazta), hogy hamarosan összehívnak egy rendkívüli közgyűlést, ahol pótolhatjuk ezt a hiányosságot. Hozzáteszem, hogy már akkor, vagyis 2013. júliusában is késő lett volna a 2013-as költségvetésről szavazni, a további halogatásnak meg végképp nem volt semmi logikus értelme.

De ez az ígéret sem valósult meg. Azóta (vagyis, az azóta eltelt hét hónapban) sem volt közgyűlés. Ezzel a klubokat a sportág elnöksége kizárta a döntéshozatalból. Így kényszerhelyzetet teremt az elnökség. A következő közgyűlésen már csak két lehetősége maradt a tagegyesületek vezetőinek: vagy utólag, visszamenőleg, módosítás nélkül elfogadják a 2013-as költségvetést (és ezzel belenyugszanak abba, hogy nincs beleszólásuk abba, hogy mire költik a pénzüket), vagy nem szavazzák meg azt, és ezzel egy lehetetlen, megoldhatatlan jogi helyzetet teremtődik.

Még ha azt feltételezzük is (és mért is feltételeznénk mást?), hogy az Elnökség az állami támogatást kizárólag a sportág érdekében, a lehető legjobb hatékonysággal használta (használja) fel, akkor is felelőtlen magatartás az, hogy utólag tolják a közgyűlés elé ezeket az adatokat. Soha ennyi pénz nem volt még a sportágban és éppen ezért most lenne, most lett volna igazán nagy szükség a tiszta és átlátható működésre. De nem ez történt, nem ez történik.

Bízom abban, hogy az ügyészségi bejelentésem és például ez a levelem is hozzájárul ahhoz, hogy tiszta, átlátható képünk legyen arról, hogy mi is történik a kerékpársport vezetésében.

Üdvözlettel,
Eisenkrammer Károly
KTC SE


Forrás: Vuelta.hu

Last modified on Wednesday, 12 February 2014 14:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
A Mély tó
Az iskola
Építik a tavat
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Áll a szobor
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia