Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Országos sakkversenyt tartottak Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbánya.hu portál számolt be arról, hogy a sakkozó gyerekeknek jól kezdődött a 2014-es esztendő, hiszen január második hétvégéjén Ádám Gyuri bácsi és Révész Máriusz vezényletével - alig egy hét alatt! - az eddigi legnagyobb sakkversenyt szervezték meg Kőbányán, az Újhegyi Közösségi Házban.

 

A Újhegyi sétány rövid időre úgy nézett ki, mint egy turisztikai központ: GPS-szel, vagy anélkül, de január 11-én reggel nagyon sok szülő kereste a közösségi házat, hogy kissé álmos gyermekecskéjét időben regisztrálja a Budapest Gyermek Grand Prix sorozat kőbányai fordulójára, azaz a II. Újhegy Kupa sakkversenyre. A kiírás szerint ugyan már korábban be kellett jelentkezni az indulóknak, ám sokan voltak, akik bíztak a szervezőkben… Nem véletlenül. Hiszen a körülbelül 130(!) fős mezőny ellenére mindenkinek jutott hely és ellenfél. 

A verseny sikerére jellemző, hogy a 270 kilométerre lévő Nagyhalászról is érkeztek gyerekek – ők hajnali fél hat körül indultak, hogy ideérjenek a verseny kezdetére, nem véletlen, hogy Révész Máriusz üdvözlő tapsot kért a csapatnak.

 

Kezdetben a közösségi ház nagyterme is kis teremnek bizonyult, ám ahogy haladtunk a verseny menetében – és csökkent a „talpon maradt” versenyzők száma -, egyre tágult a tér. Ám mielőtt ez a folyamat bekövetkezett volna, Kovács Róbert polgármester is üdvözölte a vendégeket. Elmondta, hogy Kőbánya, és ezen belül Újhegy igazi sakk-nagyhatalom, ahol a gyerekek tömegesen űzik ezt az élet más területein is hasznosítható szellemi sportot. Kovács Róbert megígérte a gyerekeknek és szüleiknek, hogy ha jövőre, vagy azt követően jönnek Újhegyre sakkversenyre, már egy egészen más kép és más körülmények fogadják őket, mert a Kőbányai és a Fővárosi Önkormányzat 700 milliót költ a sétányra és környékére.

 

Kovács Róbert polgármester és Révész Máriusz

Révész Máriusz országgyűlési képviselő, a Budapesti Sakkszövetség elnöke ugyancsak megköszönte a nevezőknek a minden képzeletet felülmúló aktivitást és némi lelkesítésként megmutatta azokat a Witeg-Kőporc Kft. által felajánlott míves, egyedi porcelán serlegeket, amelyeket az újhegyi verseny csoportgyőztesei kaptak, illetve a legjobbaknak a CBA által felajánlott ajándékcsomagokat.

 

D. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes

A zökkenőmentesen lezajlott verseny utolsó, mindent eldöntő mérkőzésit dr. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes is végigizgulta és a díjak átadásakor azt mondta a gyerekeknek: megható, hogy mennyien választották ezen a napon a sakkot, ezt a versenyt, ezt az élményt más hétvégi program helyett. Megköszönte a gyerekeket kísérő szülők áldozatvállalását is, mondván: nagy dolog, hogy a szülők a rengeteg iskolai elfoglaltság mellet rendszeresen viszik gyermekeiket versenyekre, edzésekre. Gratulált minden versenyzőnek, a szervezőknek és segítőiknek a Grand Prix koordinálásáért és végül köszönetet mondott a Budapesti Sakkszövetségnek, valamint a Kőbányai Önkormányzatnak a támogatásért.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 15 January 2014 12:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Föld út
Épül és szépül
Látkép
Építési terv
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia