Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Névszponzort keres a KSC sakkszakosztálya

Rate this item
(2 votes)

Tisztelt Uram! Tisztelt Hölgyem!

Magyarország tavalyi évben második legeredményesebb gyermek- és ifjúságnevelő sakkszakosztálya támogatót keres, akinek a nevét is viselné a bajnokságokban, versenyeken. A Kőbánya SC (KSC) sakkszakosztálya 2012-ben alakult, amikor átvette az MTK anyagi ellehetetlenülés szélén álló sakkszakosztályát, ami egy viszonylag erős utánpótlás-nevelő műhelyből és egy NB1/B-s csapatból állt.

Az elmúlt évben a Kőbányai Önkormányzat támogató hozzáállásának köszönhetően az edzésre járó gyerekek száma megháromszorozódott, és az ország egyik legerősebb utánpótlás-nevelő műhelyévé vált. 2012-ben hosszú játékidőben 3 játékosunk 4 kategóriában lett országos bajnok, a rapid országos bajnokságon további egy aranyérmet szereztünk. Több érmet szereztünk az országos ifjúsági csapatversenyeken is. A jó sorozatunk idén is folytatódott, hiszen májusban gyermekeink megnyerték a 10 év alattiak 2013-as országos rapid bajnokságát. Az országos egyéni és csapatbajnokságokon a Barcza Gedeon SC mellett minden alkalommal a Kőbánya SC versenyzői jelennek meg a legnagyobb létszámban.

Ezeknek a kiemelkedő eredményeknek köszönhetően a Kőbánya SC a 2012-es ifjúsági ponttáblázaton a Szombathelyi Haladás  (Rapport Richárd miatt kiemelkedik a mezőnyből) mögött a 2. helyen végzett:

A táblázatban csak azokat az egyesületeket tüntettük fel, akik az ifjúsági pontrendszer alapján a Magyar Sakkszövetségtől támogatásban részesülnek. Ez a támogatás azonban még az országos versenyek töredékére sem elegendő. Sajnos egy sikeres egyesületnek egyre nagyobbak lesznek a költségei. A legjobb játékosainkat nem sikerült megtartanunk, mert a jobb anyagi helyzetben lévő klubok sorra átigazolják őket. Az országos bajnokaink kivívták a jogot, hogy EB-n vagy VB-n képviseljék Magyarországot, de ehhez a Magyar Sakkszövetség érdemben nem tudott hozzájárulni, a szülőkre padig a nagy edzésköltségek mellett ez már szintén nem terhelhető. Ha ebben nem tudunk segíteni, akkor sajnos a jövőben is el fogjuk veszíteni kiemelkedő tanítványainkat.

Tavaly a csapatunk a 9. helyen végzett a NB1/B erősebb nyugati csoportjában úgy, hogy minden alkalommal 4 vagy 5 ifjúsági játékos játszott a 12 fős csapatban. A kisebb gyermekeink versenyeztetése érdekében elindultunk a Budapest 3. osztályban, amit meg is nyertünk. Szeptembertől indulni fogunk a Budapest 2. és egy újabb csapattal a 3. osztályban is. A Budapesti Ifjúsági Csapatbajnokságon, ami  egy 9 hónapon át tartó versenysorozat,  6 csapattal (4 fős csapatok) indultunk. Az egyesület szakmai vezetője hosszú időn keresztül lelkesedésből vállalta a csapatok, az utazások, a versenyek szervezését, de olyan méretűvé vált a szakosztályunk, hogy az NB-s, a 2 budapesti és a 6 ifjúsági csapat, azaz mintegy 70 játékos folyamatos koordinálása már nem végezhető társadalmi munkában.

Az önkormányzat nagylelkű támogatása az NB1/B-s csapat fenntartására és az alapvető versenyfeltételek megteremtésére elegendők. A legjobb, országos szinten is élmezőnybe tartozó játékosaink versenyzési, esetleg edzéstámogatására illetve a versenyeken a gyermekeink edzői kísérésére már nincs keretünk. (A legkomolyabb egyesületek /Szombathely, Paks/ hivatalos státuszt biztosítanak az edzőiknek, mi erről jelenleg álmodni is alig merünk.)

Ezért, mint Magyarország egyik legjobb utánpótlás-nevelő  sakkszakosztálya támogatókat keresünk. A szakmai előrelépéshez nagyjából évi 1 millió forintra volna szükségünk, de természetesen ennél kisebb támogatás is sokat tudna segíteni. A támogatásból meg tudnánk oldani a versenyzőink megtartását, a nagyobb versenyekre az edzői kíséretet, az anyagiak hiányában eddig nem vállalt vidéki és külföldi versenyeken indulást a legtehetségesebb fiataljainkkal.

A támogató nevét szívesen felvennénk a csapat nevébe, hirdetnénk ezzel az NB-s, és a budapesti bajnokságokban, az országos ifjúsági versenyeken, valamint a számtalan kisebb, szinte minden hétvégén rendezett kisebb versenyen is, ahol mindig nagy számban jelennek meg a tanítványaink. Természetesen megjelenítenénk a támogatót vagy támogatóinkat az egyesületi pólókon, és ígérhetjük, hogy gyermekeink a jövőben is számos kiemelkedő eredménnyel járulnának hozzá névadó támogatónk és hírnevének öregbítéséhez.

Vállalnánk továbbá, hogy a támogató cég rendezvényein, családi napjain sakk- és logikai játszóházzal, szimultánnal, versenylehetőséggel gazdagítanánk a programkínálatot. A saját szervezésű versenyeinken népszerűsítenénk a támogató tevékenységét a versenyzők és családjaik körében (szórólapok, programok stb.).

Az együttműködés reményében tisztelettel:

Budapest 2013. június 12.

Krizsány László IM vezető edző, Korpics Zsolt FM szakosztályvezető

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Zajlik az éptkezés
Régi kép
Az iskola
Látkép
Minden a helyére kerül
Részből egész
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia