Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

HölgyFeszt szeptember 16-án

Rate this item
(0 votes)

HölgyFeszt - utcabál és örömünnep a kerület 150. születésnapja tiszteletére a Hölgy utcában 2023. szeptember 16-án, szombaton 15 órától!

 

Program:

15:00 Köszöntő

15:00-18:00 az utcában folyamatosan családi programok: lovashintó, élőszobrok, csúzlizda, fotósarok, jósda, kézműves foglalkozások, arcfestés, több állomásból álló kalandjátékok, feladatlapok. 

A feladatlapokat helyesen kitöltők között 19:30 órakor ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

15:00-20:30 KERETBE FOGLALVA - a Kőbányai Képző-és Iparművészek rendhagyó kapualj tárlata (Hölgy utca 22. - kapualj)

15:15 PÓDIUMBESZÉLGETÉS, KÖNYVBEMUTATÓ (Hölgy utca 22. udvara)

15:45 UTCATÖRTÉNETI SÉTA (indulás az Állomás utcai kereszteződéstől)

16:00 BOSZORKÁNYOS TIVORNYA – Trambulin Színház (utcaszínpad)

A Föld hajdan rossz, de mára igencsak megjavult boszorkányai évente egyszer találkoznak. Végső céljuk, hogy sokasodva egy napon elinduljanak és végre megreparáljanak mindent, amit az emberek a világon elrontottak.

16:45 UTCATÖRTÉNETI SÉTA (indulás az Állomás utcai kereszteződéstől)

17:30 ART DECO INSPIRÁCIÓK AVAGY RÉGI IDŐK MAI SZEMMEL : DIVATBEMUTATÓ – közreműködnek a Szent László Gimnázium tanulói Pók Tímea tanárnő vezetésével (utcaszínpad)

17:45 UTCATÖRTÉNETI SÉTA (indulás az Állomás utcai kereszteződéstől)

18:00 ESTE FESS A PESTI NŐ

Kamaraest századeleji magyar sanzonokból/filmzenékből/kuplékból, a sokarcú és ezerszínű nőkről. Nem csak nőknek! Olyan fontos kérdések nyomában, hogy reggel vagy este fess a pesti nő, hogy a pesti férfi nős ember vagy boldog, és holdvilágos éjszakán miről álmodik hamvadó cigarettavéggel a kezében, s hogy szerelemhez szépség nem kell, vagy pénz, vagy egyik se...

Kárász Eszter - ének
Antal Gábor - zongora
Simkó-Várnagy Mihály - cselló

19:00 ZSÉDA koncert

Többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas magyar énekesnő. A magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb női előadója. Több mint két tucat toplistás sláger, 4 platina és 4 aranylemez birtokosa, hét szólóalbumával pedig az ország legtöbb albumot megjelentető női szóló előadója.  Több száz teltházas koncertet adott országos és nemzetközi szintéren egyaránt.  Az énekesnő a Cotton Club Singers alapító tagjaként vált ismertté.  A pop dalok mellett hallhattuk már jazz-, blues-, soul- zenét, valamint sanzonokat énekelni, de repertoárjában klasszikus dalok, áriák is helyet kaptak.   Koncertjét, zenei világát is ez a sokszínűség jellemzi. A Valahol egy férfi várral robbant be a köztudatba, melyet gyors egymásutánban követtek olyan emblematikus dalok, mint a Motel, vagy a Fekete rúzs, vagy épp a közelmúltban megjelent életigenlő diszkó himnusz, az Életben maradni. Albumokon, klipeken keresztül szövődnek a történetek, íródik a mese, melyeket Zséda mesél nekünk szerelmekről, életekről, vágyakról, kudarcokról, újrakezdésekről, reményről, boldogtalan boldogságról. Dalok sokasága, melyeket jól ismerünk, slágerek, melyeket együtt éneklünk vele, érzések, melyek olyan ismerősek… Ettől olyan sodró, magával ragadó egy Zséda koncert. Na meg a jól komponált látványtól, az átütő hangszerelésektől, a folyamatos frissességtől, ami mindig is sajátja volt a produkciónak.

20:30 Vége

A rendezvényhelyszíneket a program idejére a kőbányai képző- és iparművészek, valamint a Szent László Gimnázium tanulói egyedi művészi dekorációkkal díszítik fel.
Műsorvezető: Megyeri Bakó Ildikó

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

Esőnap: szeptember 17. A részvétel díjtalan.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Forrás: korosi.org

 

 

 

 

Last modified on Thursday, 14 September 2023 19:07

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Folyik az építkezés
Látkép
Dolgozik a daru
Épül a lakótelep
Részből egész
Építési terv
Régi kép
Már állnak a házak
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia