Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Betartotta a Danone az ígéretét: bezárta a kőbányai gyárát

Rate this item
(1 Vote)

Még tavaly júniusban közölte a Danone, hogy 2015 második félévére beszüntetik a gyártást a Keresztúri úti gyárukban. A társaság szerint a lépést a friss tejtermékek iránti, évek óta tartó tartósan csökkenő kereslet, illetve a kedvezőtlen élelmiszer- és tejipari trendek teszik szükségessé. 

A cég betartotta ígéretét, és idén júniusban valóban befejezte a magyarországi tejtermékgyártást a kőbányai székhelyű Danone Tejtermék Gyártó és Forgalmazó Kft. A tulajdonos multinacionális Danone csoport a magyarországi termék-előállítást más európai egységeibe helyezte át - írja az Agrárszektor.hu. A multinacionális vállalat egy évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy - több más európai üzeme mellett - bezárja budapesti gyárát is. A döntést azzal indokolták, hogy a budapesti feldolgozó kapacitáskihasználtsága alacsony szintre csökkent. A csoport magyarországi értékesítései 20 százalékkal estek vissza 2011-2013-ban. A kft.-nek korábban tíz körüli állandó nagy tejbeszállító partnere volt, akik számára a megtermelt tej elhelyezéséről tavaly nyár óta egyedi megoldásokat - új felvásárlókat - találtak. 

A termelés megszüntetése 139 alkalmazottat érintett a cég 270 magyarországi dolgozójából. A vállalaton belül "Támogató Központot" hoztak létre, amely 2014 szeptembere óta működik közre a munkavállalók álláskeresésében. A X. kerületi önkormányzat is felhívta a helyi vállalatok figyelmét a képzett munkaerő-szerzési lehetőségekre. Emellett az Országos Foglalkoztatási Alap és a munkaügyi központ által szervezett 21 képzésen 91 Danone-dolgozó vett részt, májustól pedig folyamatosan állásbörzéket is rendeztek, amelyeken eddig csaknem 30 cég képviseltette magát. Mára a gyárbezárásban érintett dolgozók csaknem 80 százaléka új munkahelyet talált, illetve élt a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségével. Azok számára, akik még nem találtak új munkát, szintén személyre szabott elhelyezkedési terveket dolgoznak ki.

MTI-fotó: Kovács Tamás

Forrás: Agrárszektor.hu, Napi.hu, MTI

Last modified on Sunday, 12 July 2015 12:39

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Minden a helyére kerül
Építik a tavat
Látkép
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Részből egész
Föld út
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia