Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Múltidőző Piactér a Népligetben szeptember 5-7. között

Rate this item
(2 votes)

Múltidéző Piactérré változik három napra a Népliget. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szeptember első hétvégéjén ingyenes, háromnapos családi fesztivált szervez Kőbányán, a főváros legnagyobb közparkjában.

A szeptember 5-én, pénteken, esti koncertekkel kezdődő rendezvényen idézi fel a BKIK a korabeli vásár hangulatát: a szervezők ezzel, a már hagyománnyá vált eseménnyel tisztelegnek a régmúlt idők vállalkozó szellemű polgárai és családjai előtt, akik alapítóként közreműködtek a kamarai rendszer megalkotásában, és akik 1850-ben letéteményesei voltak az első Pesti Kereskedelmi Kamarának. A céhek korától napjainkig ugyanis a kézművesség, a kereskedelem és a gasztronómia mindig központi eleme volt a fővárosi iparosok világának, így a budapesti börzéknek és piacoknak is. A szeptember 5-től 7-ig tartó rendezvény látogatói nem csak megismerhetik, de ki is próbálhatják a hagyományos kézműves-foglalkozásokat, elsajátíthatják az agyagozás és fafaragás fortélyait, vagy fonhatnak kosarakat is. A hagyományőrző eseményen egész nap változatos programok -  többek között tűzzsonglőrök, állatsimogató, táncház, népi játékok, ősi mesterségek - várnak mindenkit.

A karneváli hangulatból a zene sem hiányozhat! A BKIK színpadán könnyűzenei és jazz koncertekkel, Somló Tamással, Dj. Dominique-kel és a Zanzibar-ral, bábelőadásokkal, táncházzal és népzenei előadásokkal szórakoztatjuk a Népligetbe látogató közönséget.

Jöjjenek Önök is szeptember első hétvégéjén a Népligetben, a Múltidéző Piactérre!

A rendezvény az érdeklődők számára ingyenes!

További információ: www.nepliget.eu

Last modified on Monday, 08 September 2014 09:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Lakótelep a világ végén
Föld út
A Mély tó
Dolgozik a daru
Az iskola
Már állnak a házak
Régi kép
Folyik az építkezés
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia