Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olvasói levél a Zsivaj utcai parkolási problémáról

Rate this item
(4 votes)

Az alábbi olvasói levél egy kerületi nagycsaládos levelezési lista segítségével jutott el szerkesztőségünkhöz, melyet most szeretnénk megosztani Önökkel is.

Íme az e-mail:


"Kedves Mindenki!

Szeretném megosztani Veletek a Zsivaj utcai parkolással kapcsolatos tapasztalatainkat.

Téli hónap lévén előfordul, hogy az ember gyermekeivel többször is megfordul a Zsivaj utcai gyerekrendelő környékén. Ez történt párommal is, szépen leparkolt a rendelővel szemben a bölcsőde bejáratánál. 10 éve járunk ide, eddig soha nem volt gond, hogy ott parkolunk. Egészen mostanáig. 3/4 óráig voltak a rendelőben, amikor kijöttek egy cetli várta őket a kocsi szélvédőjén: helyszíni bírság 10 ezer forint. Az indoklás is oda volt írva, csak éppen olvashatatlan, mivel a vizes szélvédőre tette az illető és teljesen átázott. Kiderült, hogy új tábla került a parkoló elejére, miszerint 4 parkolóhely az egészségügyi dolgozók részére van fenntartva.

Nem is lenne ezzel semmi baj a másik oldalon már régóta vannak ilyen parkolók érthetően, láthatóan kitáblázva, de ez a Harmat utca felől érkezve egyáltalán nem látszik (ez egy hosszú parkoló végig az óvoda mellett, onnan csak a tábla háta látszik) és ráadásul ez eddig nem így volt. Párom mondta, hogy volt ott két emberke, akik vigyorogva, feltűnően nézték, amikor bementek a rendelőbe (persze ennek csak a cetli megkapása után lett jelentősége). Nem tudom mióta lehet kinn ez a tábla, de azért elvártunk volna egy figyelmeztetést. Az embernek nem az a legfőbb gondja, mikor orvoshoz viszi a beteg gyerekeit, hogy végig járja az összes táblát az utcában.

Beszéltünk ott egy férfival, aki az óvoda kukáit gyűjtötte be éppen, hogy szinte minden nap jönnek ide büntetni. Szerintem azzal hamarabb célt érnének, ha rendesen ki lenne táblázva, hogy nem parkolhat itt akárki, mint hogy néhány vétlen embert megbüntetnek. Bár ez is egyfajta bevételi forrás...

Nem tudom, hogy lehet-e fellebbezni, hogy eddig nem így volt és nem láttuk a táblát....

Minden esetre figyeljetek a a bölcsőde felőli részen az első négy parkolóra."


A kép illusztráció, MTI Fotó

Last modified on Thursday, 14 February 2013 12:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Áll a szobor
Átadó ünnepség
A Mély tó
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Minden a helyére kerül

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia