Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Visszaemlékezés az Árkádban megrendezett Állati Napokra! Featured

Rate this item
(0 votes)

Halhatatlan kutyafilmeink közé tartozik a 101 kiskutya, a Beethoven, a Lassie, a Rex felügyelő és a Kutyaparadicsom, amelyben nem a kétlábúak, hanem a négylábúak játsszák a főszerepet. Sajnos a felelőtlen állattartó polgártársaink hozzáállása sok esetben hasonló Szörnyella De Frászéhoz, aki használati árucikként tekintet a foltos blökikre a filmvásznon. A Budaörsi Állatmenhely Telephelyvezetőjével: Kincses Imrével közösen felelevenítettük az egyik legemlékezetesebb élményét a Budaörsi Állatmenhely eseményei közül.

Polgár Bálint felvételei

- Hogyan tudnék segíteni a menhely állatain?

- Elesetteink számára az önzetlen törődésre helyezném a hangsúlyt, mivel ismét vissza kell nyernünk elvesztett bizalmukat! A lelki sebek nehezebben forrnak össze szívükben, mint a fizikai sérülések. A hétvégi közös kutyasétáltatási programjainkra Önt és a Kedves Olvasót is meginvitálnám. Úgy vélem, hogy kutyáinktól további ihletet fog kapni a cikkíráshoz, sőt az sem kizárt, hogy életre szóló barátságot köt az egyik farkcsóváló, szeretetéhes lelki kutyatársával.

- Mesélne nekem az örökbefogadás folyamatáról?

- Az örökbefogadás fontos feltételének tartjuk, hogy pártfogoltjaink vérmérséklete (pl.: szeleburdiak, félénkek) összhangban legyen a leendő örökbefogadóval. Kutyáinkat mikrochippel látjuk el, ivartalanítjuk és beoltjuk. Akik reményeink szerint a szerető családi környezetben a falkavezér szerepét fogják betölteni a közeljövőben.

- Mire lenne a menhelynek tűzoltásként a leggyorsabban szüksége?

- Sajnos nálunk sincs kolbászból a kerítés, ezért minden felajánlást szívesen fogadunk, amely önkéntes munkában, anyagi vagy tárgyi támogatásban nyilvánulhat meg. Elsősorban kenelépítő anyagokra, száraztápra, valamint alomanyagra lenne szükségünk!

- A látottak alapján, hogyan összegeznéd az Állati Napokat?

- Örömmel tapasztaltam, hogy az állatok iránti elkötelezettség pislákoló fénye tovább él az emberek szívében! Ezekből a rendezvényekből meríthetünk lelki erőt, mivel a szervezők, az önkéntes társaim és a kilátogatók, mind bebizonyították elhivatott, önzetlen segítségnyújtásukat.

- Eljutott Kőbányára is a híre annak, hogy áprilisban a világhálón keresztül az egész Földkerekséget bejárta a Fogadj Örökbe! című kisfilm. Kinek mondanál köszönetet?

- Köszönettel tartozunk Demjén Ferencnek és Menyhárt Jánosnak, akik a menhely kiszolgáltatott helyzetében felajánlották jogdíjmentesen a promóciós videónkhoz a Szabadság vándorai című számukat! Bízom abban, hogy ahogyan a Szabadság vándorai dalszöveg életérzése útmutatásként szolgál polgártársainknak, úgy az állatok iránti segítségnyújtás pislákoló parazsa fellobban az emberek szívében. Az önzetlen segítségnyújtás fellegvárának egyik alappillérét alkotja a ZEN Media Studio lelkes filmkészítő csapata: Zakor Hajnalka Angelina, Mike Nowakowski és Belovári Adél, akik társadalmi munkában készítették el a Budaörsi Állatmenhely videós promóciós anyagát! Köszönjük a Budapesti Sport Egyesület – Pézsa Tibor Vívóakadémia legeredményesebb női kardozójának: Nagy Orsolyának, hogy elfogadta a felkérésünket a kisfilmünk szereplésekor.

Szabó Elvira és Zakor Hajnalka képei

Tudni illik, hogy kedvenc kutyás filmjeim közé tartozik a Kutyaparadicsom. Az ebben szereplő lelkes, vidéki állatorvos jellemvonásait Demjén Ferencben, Menyhárt Jánosban, Nagy Orsolyában, Kincses Imrében, a Budaörsi Állatmenhely dolgozóiban és önkénteseiben, valamint Zakor Hajnalka Angelinaban, Mike Nowakowskiban és Belovári Adélban véltem felfedezni. Számomra ők le vétérinaire Muggione reinkarnációját testesítik meg. Demjén Ferenc és Menyhárt János gondolata intő jelként szolgáljon a felelőtlen állattartók számára.

Demjén Ferenc:Az állattartás nem játékszer, mivel egész életük során felelősséggel tartozunk állataink felé.” (Budaörsi Infó)

Váradi Eszter felvétele

Menyhárt János:Nekem több állatom is van és azt az őszinte szeretetet, amit tőlük kapok, sokszor embertársaimtól sem kapom meg.” (Budaörsi Infó)

Váradi Eszter felvétele

Bízom abban, hogy a Kedves Olvasóval együtt az Állat és Természetvédők Budaörsi Egyesülete „falkacsapatának” aktív tagjaként hozzájárulhatunk ahhoz, hogy mi jelenthessünk gyógyírt az összetört kutyaszívekre!

Jánvári Zsolt fotója

Polgár Bálint

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Régi újhegyi kép
Árkok és házak
Áll a szobor
A Mély tó
Régi kép
Épül és szépül
Látkép
Még nincs kész
Zajlik a munka

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia