Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Bosch új központot épít Újhegyen

Rate this item
(0 votes)

Október 19-én ünnepélyes alapkőletétellel kezdődött meg a Bosch csoport új kőbányai központjának építése, amely első üteme 6 milliárd forintos beruházással valósul meg Újhegyen.

Az alapkő

Az új komplexum ad majd helyet a cég Budapesti Fejlesztési Központjának, valamint több más részlegének. A német Bosch csoport - amely az idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját - 2005-ben hozta létre újhegyi fejlesztési központját, ahová nemrég már a 600. mérnököt is felvették.A központ jelenleg egy bérelt épületben működik a Gyömrői úton, most e mellett vettek meg egy csaknem 32.000 négyzetméteres telket, itt épül az új komplexum.

Ide épül majd a központ, a munkagép már megkezdte a fúrást

Thomas E. Beyer, a magyarországi Bosch csoport vezetője elmondta: az építkezés megkezdése mérföldkő a vállalat életében, a beruházással a Bosch további, magyarországi fejlődését szeretnék megalapozni. Hangsúlyozta: az új bázis építésével a Bosch ismét elkötelezte magát a magyar tudás, a magyar mérnökök mellett. A Bosch új kőbányai komplexuma két ütemben valósul meg, a most elkezdett első ütem 6 milliárd forint értékű beruházással 2013 elejére fejeződik be, a második ütem pedig jövőre kezdődik és 2014-ben zárul.

Sátor az alapkő felett

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az alapkőletétel kapcsán hangsúlyozta: a kormány a stabilitást és a kiszámíthatóságot szem előtt tartó, hosszú távú intézkedésekkel kívánja az ország versenyképességét javítani. A Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának bővítése közvetlenül is tartós munkahelyeket biztosít a magasan képzett, elsősorban mérnök végzettséggel rendelkező diplomásoknak, ezzel hozzájárulva az értékes humán erőforrások itthon tartásához.

Kovács Róbert kőbányai polgármester az eseményen elmondta, hogy minden polgármester álma, hogy alapkőletételeken vehessen részt. Kőbánya a megújulás fellegvára, amely történelme során már többször volt képes új alapokon újjászületni. Eleinte a kőbányászat, majd a bortermelés, aztán a söripar, végül pedig az ipar vált meghatározóvá a kerület életében. A mostani beruházás a kerület aktuális megújulásához, fejlődéséhez járul hozzá. Az ilyen fejlesztések a polgármester szerint nagyon fontosak a kerület számára, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vállalkozások és cégek együttműködő partnerre lelhessenek az önkormányzatban.

A bal oldali képen Kovács Róbert polgármester mond köszöntőt, a jobb oldali képen Thomas E. Beyerrel, a magyarországi Bosch csoport vezetőjével beszélget

A Bosch vezetői, az államtitkár és a polgármester közösen falaz

Last modified on Sunday, 04 December 2011 11:35

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Folyik az építkezés
Látkép
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Régi kép

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia