Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Rend a lelke mindennek az Óhegy-parkban!

Rate this item
(0 votes)

Szerintem Vágó István kvízműsorának 1.000.000. Ft-ot érő kérdése a következőképpen szólhatna: Mi leszünk, ha nagyok leszünk? Ennek a kérdésnek a helyes válaszán én is eltöprengtem. Sajnos gyermekkori vágyam nem teljesült be, mivel az áhított lovasrendőri karrier helyett, a nyerget pennaforgató tollra cseréltem fel.

2011. augusztus 27-én negyedik alkalommal rendezték meg a „Kőbányai Rendvédelmi Napot”, amelynek helyszínéül az Óhegy-park idilli környezete adott otthont. A rendezvény fővédnöke: Kovács Róbert, Kőbánya Polgármestere tartotta meg nyitóbeszédjét. Az eseményre kilátogatókat a programok színes kavalkádja (például: a Készenléti Rendőrség zenekarának zenés ébresztője, a Budapesti Fegyház és Börtön kutyás bemutatója, a Három Péceli Hang, a mentőhelikopter bemutató, az ORFK Készenléti Rendőrség lovas bemutatója, valamint a gépjármű- és technikai bemutatók) fogadta.

A gyereksereg apraja-nagyjának kígyózó sorát a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem harcjármű- és fegyverbemutatójánál láttam. Nem tudtam eldönteni, hogy a kíváncsiságtól izgatott gyerekek vagy a nosztalgiázó felnőttek élvezték-e jobban e közös családi kikapcsolódást, amikor beültek a mentőhelikopterbe vagy a páncélozott szállító harcjárműbe.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egy rabszállító autót állított ki a helyszínen, amelyben én is büntetlenül helyet foglaltam. A játékos kedvűek kerékpáros ügyességi versenyen is összemérhették tudásukat. A rendezvényen egészségügyi szűréseket is igénybe vehettek a résztvevők. Emlékeztetném Olvasóimat, hogy Gyenesdiáson kitüntetésekkel jutalmazták a legjobb polgárőr-egyesületeket és polgárőröket, amiből az Orosz Tibor vezette Kőbányai Wolf csapata sem maradhatott ki.

Kőbánya a „Polgárőr kerület” elismerő címe azt jelenti, hogy Budapest kerületei között Kőbányán található a legjobb polgárőrség. A Kőbányai Wolf Polgárőrség elnökhelyettese, Varga Miklós a Polgárőr Érdemkereszt Aranyfokozatát vehette át kiemelkedő munkájának elismeréseként. A közbiztonság úttörőinek jókedvű, barátságos és vendégszerető közösségét is élvezhettem a Kőbányai Wolf Polgárőrség standjánál.

Az érdeklődök betekintést kaphattak a kőbányai polgárőrök munkájába, amit szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül, az emberek biztonságérzetének javítása érdekében, szívvel és lélekkel végeznek el az év 365 napján. Majsai Gábor és Auth Csilla fergeteges koncertjével búcsúztattuk a héten megdőlt melegrekordot Budapesten.

A Kőbányai Rendvédelmi Nap programjai közül a szívemhez a legközelebb az ORFK Készenléti Rendőrség lovas bemutatja állt. Egyetértek Roland Ducan gondolatával, hogy a ló hátán van a földi mennyország.

Bízom abban, hogy ezzel a blogbejegyzésemmel is megerősítettem a kedves Olvasóimat abban, hogy szerény „falkafirkász” személyemmel JÓ LÓRA tettek. Természetesen, ahogyan megszokták tőlem az élménybeszámolómat egy idézettel zárnám, amelyben Jókai Mór bölcsességére hívnám fel polgártársaim figyelmét: „Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, és emberré a ló.”

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Építik a tavat
A Mély tó
Az iskola
Részből egész
Már állnak a házak
A Gergely-bánya
Föld út
Folyik az építkezés

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia