Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olvasói vélemény a kerületi Dino Expo-ról

Rate this item
(3 votes)

Az alábbi olvasói levelet kapta szerkesztőségünk, mely egy anyuka személyes tapasztalatát tartalmazza a kerületben megrendezésre került Dino Expo-val kapcsolatban:

"Felejthetetlen időutazásra invitálnak a kerületszerte kirakott Dino Expo-t reklámozó plakátok, kíváncsiságból én is elvittem a gyerekeket egyik délután (habár volt némi balsejtelmem, mert nincs jó tapasztalatom az olyan eseményt reklámozó poszterekkel kapcsolatban, melyen sem telefonszám, sem konkrét ár,  vagy akár honlap cím nem látható, csupán a helyszínen szembesül az ember a szükséges információkkal).

A fejenként 1000 Forintos belépőjegyet kifizetve belépünk a paraván mögé...és kissé elkedvtelenedem: 10 darab, kb. egy-másfél méter magasságú dínó fogadja a látogatót...ezek le is foglalnak egy gyereket 2-3 percig. Egy következő szobában projektoros kivetítőn lehet dinoszauruszokról szóló ismeretterjesztő filmet nézni...amit bármikor megtalálhatok az interneten és meg is nézhetjük itthon. Rákerestem a neten, elsőre az alábbi linken meg is találtamhttp://tv.gamestar.hu/video/dinoszauruszok-a-fold-urai-1-resz-uj-ver


Találtam egy korábban készült videót, mely a kiállított dinoszauruszokat mutatja be egy tornateremben:
http://vimeo.com/33293021


Gyerekek egy idő után ráunnak a filmre, kimennek ismét körbehordozni tekintetüket a dínó seregen, majd 2 perc elteltével visszatérnek a "Most mit csináljunk anya?" kérdéssel. Leülnek, ismét bámulják a filmet, mást úgysem nagyon tehetnek.

A plakáton olvasható "több méteres dinoszauruszok", valóban közelebb állnak a több, egy-másfél méteres tényhez, mint a "többméteres" első asszociációhoz.
Hónapokkal ezelőtt volt dínó kiállítás a KÖKI plázában, mely ingyenes volt és valóban hatalmas, mozgó, hangokat kiadó dinoszauruszokat lehetett látni. A két rendezvény véleményem szerint összehasonlíthatatlan, többre lehet számítani a plakát szövege alapján és nem éri meg a több ezer forintos kiadást."

 


Last modified on Friday, 01 March 2013 15:18

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Építési terv
Az iskola
Épül és szépül
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Folyik az építkezés
Dolgos kezek
Zajlik a munka
Már állnak a házak

Óhegy

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia