Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az év első Közösségi Vására január 12-én

Rate this item
(0 votes)

Ami Önnek lom, az másnak kincs lehet! 

Mi, a Kőbánya.info/Újhegy.hu szerkesztőcsapata folytatjuk a megkezdett hagyományt, és januártól ismét havonta szervezünk közösségi vásárt. Az első alkalomra 2013. január 12-én 10:00-13:00 óra között kerül sor Kőbánya újhegyi részén. Az eseményen ismét igazi "bolhapiac-hangulat" várja majd a látogatókat, ahol mindenki bátran kutakodhat a táskák, dekorációs képek, könyvek, ékszerek, dvd-k, ruhák, cipők, játékok sokaságában és juthat hozzá pár száz forintért gyerekruhákhoz.

Fel kell hívom a figyelmet arra, hogy - a korábbi vásárainktól eltérően - ezúttal kénytelenek leszünk helypénzt kérni, mivel nem sikerült ingyenes helyszínt szerezni, és meg kell fizetni a fűtött terem bérleti díját. Hozzá kell tennünk azt is, hogy a továbbiakban sajnos már nem tudjuk vállalni a szervezéssel és reklámozással kapcsolatos költségek családi kasszából történő megfizetését sem.

Szeretném jelezni, hogy az Újhegyi Közösségi Házban nincsenek asztalok, így arra kérünk minden részvevőt, hogy hozzon magával olyan eszközt (pokróc, összecsukható kempingasztal, gyerekasztal, szobainas stb.) amire tud pakolni, és ami elfér egy 1,5*1 méteres területen.

A fedett helyszín korlátozott befogadóképessége (200 m2) miatt legfeljebb 50 fő számára van elég hely. A hely behatároltságát mind a jelentkezésnél, mind a vásári holmik kipakolásánál kérjük figyelembe venni.

Januári Közösségi Vásár
Helyszín: Kőbánya-Újhegy, Újhegyi Közösségi Ház (Újhegyi sétány 16.)
Időpont: 2013. január 12., 10:00-13:00 óra között
Helyfoglalási díj: 500 Forint

Aki eladóként szeretne részt venni az eseményen, azt megkérjük arra, hogy emailben jelentkezzen a következő email címen:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A helyszín térképe - kattintson a képre a nagyobb méretért!

A vásár plakátja pdf. formátumban - a képre kattintva nyitható meg!

Megkérném azokat, akiknek van rá módja, hogy nyomtassanak a plakátból és terjesszék azt lakóhelyükön! Ezzel is több emberhez jut ez a vásár híre. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Amit a közösségi vásárról tudni érdemes: A garázsvásárok elvére épülő közösségi vásár nem egyszerűen bolhapiac, vagy bármilyen más típusú vásár, ahol a résztvevők „idegenként”, egymástól elkülönülve ülnek asztalaik mögött vevőkre várakozva. Maguk az eladók is csereberélnek egymással, kutakodnak egymás portékái között, beszélgetnek, ismeretségek szövődnek, a gyerekek fociznak, fogócskáznak, miközben szüleik megszabadulnak az otthoni felesleges lim-lomtól. 

Piknik: Szeretnénk megkérni azokat, akiknek van rá lehetősége, hogy hozzon magával olyan harapni- és innivalót (süti, kenyér, ropi, innivaló stb.), amely révén vásározás közben jókedélyű piknik hangulat alakulhat ki. A korábbi hagyományokhoz híven januárban is igyekszünk egy kis zsíros kenyérrel és üdítővel megvendégelni a résztvevőket, de anyagi lehetőségeink igencsak végesek.

Kupak-gyűjtés: Megkérünk mindenkit, hogy gyűjtse össze a háztartásában keletkező műanyag kupakokat, de az sem baj, ha elkéri azokat szomszédaitól is. Gyűjtsünk össze minél több műanyag kupakot, hogy hasznos célra fordíthassuk azokat!

Online Közösségi Vásár: A nagy érdeklődés miatt létrehoztuk a Közösségi Vásár online felületét, hogy a vásárok közötti időszakban is mindenki megtalálhassa azt, amire szüksége van, valamint eladásra kínálhassa, mire már nincs. Enyhítsük együtt a válság hatását: csereberéljünk kerületen belül, vásároljuk meg egymástól pár száz forintért azokat a tárgyakat, amiket kidobni sajnálnánk, de másnak még hasznos lehet! Adja fel hirdetését ingyen, keressen, kutasson mások eladó holmijai között az Online Közösségi Vásár felületén EZEN a linken.

Információ kérhető:
Dankó Györgyi és Dankó József
- email cím: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- telefonszám: 06-30-350-0860

Last modified on Monday, 14 January 2013 14:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Már állnak a házak
Még nincs kész
Árkok és házak
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Építik a tavat
Régi újhegyi kép
A Mély tó
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia