Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Egészségnap az Egészségházban

Rate this item
(0 votes)

Szűrővizsgálatokkal és tanácsadással egybekötött egészségnapot szervezett a Kőbányai Önkormányzat támogatásával a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet. Az Egészségházban tartott eseményen már kora reggel tucatnyian vették át sétálólapjukat, amely egyben arról is tájékoztatta az egészségtudatos kerületi lakosokat, hogy több mint tíz vizsgálatot végeztethettek el.


– A vérnyomás- és vércukormérés, a csontsűrűségmérés és a zöldhályog-, illetve anyajegyvizsgálatok mellett bemutatjuk a modern sebészeti eljárásokat is. Azokat a betegségeket, szűrjük, amelyek könnyen felismerhetők és kezdeti stádiumban könnyen, de előrehaladott állapotban már nehezen gyógyíthatók – tájékoztatta a vizsgálatra várókat dr. Bodnár Attila főigazgató.

A szakember külön felhívta a figyelmet a teljeskörű fogászati és szájüregi vizsgálatra – ezt ugyanis sokan elhanyagolják. Pedig sajnálatos tény, hogy a daganatos megbetegedések között a vastagbél- és a tüdődaganat után a szájüregi daganat okozza a legtöbb halálesetet. Éppen ezért mindenkinek ajánlott az évi egyszeri szűrés.

Forrás: Kőbányai Hírek Facebook oldala

Last modified on Friday, 04 October 2019 12:08

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Épül a lego-ház
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
A Mély tó
Részből egész
Látkép
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia