Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Egyetemi oktató osztály címet kapott a Bajcsy Kórház Fül-Orr-Gége Osztálya

Rate this item
(0 votes)

Bodnár Attila főigazgató a Bajcsy-Zsilinszky Kórház folyamatos fejlődésének újabb lépcsőfokát jelenthette be az intézet immár hatodik osztályának egyetemi oktató osztállyá történő kinevezésével.

A kórház Fül-Orr-Gége Osztálya nemzetközi és hazai szinten is elismerést vívott ki az ott folyó gyógyító és megelőző tevékenységével. A páciensek körében eredményesen végzi évente fej-nyak rákszűrési programját is. Az intézet nagy szakmai érdeklődés mellett rendezte meg tavaly a Magyar Tudomány Napja alkalmából Bodnár Attila főigazgató elnökletével „A fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti ellátás fejlődése a Bajcsy Kórházban: új módszerek, új eredmények” címmel tudományos ülését. Az idei Semmelweis-napi tudományos konferencián is válogatást mutattak be az osztály profiljából, a legújabb eljárásokból.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet hat osztálya rendelkezik immár egyetemi oktató osztályi kinevezéssel, ezek: I. Belgyógyászati Osztály, III. Belgyógyászati Osztály, Fül-Orr-Gégészet, Immunonephrológia, Neurológia és a Sebészet.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 2018 novemberében megkapta a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórháza címet. Ennek célja, hogy az arra alkalmas egyetemen kívüli egészségügyi intézmények részt vegyenek az orvostanhallgatók gyakorlati oktatásában, illetve ezen oktatóhelyek erkölcsi elismerésben részesüljenek.

Forrás: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Last modified on Thursday, 11 July 2019 13:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Építik a tavat
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Árkok és házak
Építési terv
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia