Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Üstökösfigyelésre hív a Planetárium

Rate this item
(1 Vote)

Márciusban és novemberben is fényes üstökös várható, az új műsor igyekszik felkészíteni az érdeklődőket a kőbányai székhelyű Planetáriumban. Február 28-án mutatja be Az évszázad üstököse című új műsorát  a TIT Budapesti Planetárium, a programon a résztvevők megismerhetik az üstökösök természetét, történetét és előfordulásuk lehetséges helyszíneit is. A szabad szemmel is megfigyelhető üstösök ritka látogatók, jó, ha minden évtizedre jut egy-egy belőlük. A csillagászok reményei szerint a 2013-as év különleges lesz a csillagászat történetében: márciusban és novemberben is fényes üstökös várható, utóbbi talán még fényes nappal is látható lesz.

A planetárium új műsora olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: honnan jönnek az üstökösök, miből vannak, veszélyesek-e, mikor, és hol lesz alkalom megfigyelni őket. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban regisztráció köteles: a korlátozott létszámra való tekintettel részvételi szándékot a 06-1/263-1811-es telefonszámon vagy a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen lehet jelezni.

Az új műsor mellett az intézmény újra elindítja csillagászati tehetséggondozó szakkörét, amelynek keretében a diákok érdeklődésére és a tehetséggondozásra fektetik a hangsúlyt a szakemberek. A színes elméleti oktatás mellett gyakorlati foglalkozásokra, megfigyelésekre, egyéni munkára is lesz lehetőség. A programok nyolc héten át, heti egy alkalommal kerülnek megrendezésre a Planetáriumban. A szakkörre február 28-ig lehet jelentkezni, a foglalkozások március 5-én indulnak.

Forrás: MTI

A Planetárium, a kép forrása: Planetárium.hu

Last modified on Tuesday, 19 March 2013 09:50

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Építik a tavat
Dolgos kezek
Látkép
Folyik az építkezés
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia