Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kovács Róbert polgármester a Vagyonkezelő Zrt.-nél történt változásokról Featured

Rate this item
(0 votes)

A Kőbánya.info egy korábbi cikkében arra kérte az Olvasókat, hogy tegyenek fel online kérdést Kovács Róbert polgármesternek. Az összegyűjtött olvasói kérdéseket megkapta a városvezető, amelyekre folyamatosan érkeznek a válaszok.

Az egyik kérdést Szerényi Csilla tette fel, amely a következő volt: „Hogy várhatunk nagy változásokat a Vagyonkezelő körüli sunnyogások felszámolásában, amikor a tulajdonosi csoport tagjai teljes létszámban a helyén maradtak. A tisztogatást leginkább velük kellett volna kezdeni. Mire számítanak a vizsgálatot végzők, hogy majd talán saját magukat fogják feljelenteni ezek a derék munkatársak? Komolytalan az egész ügy. Bizonyára sok szívességet tehettek számos "fontos" embernek is, hogy ennyire nincs félnivalójuk a lapátra kerüléstől. Ne szólj szám, nem fáj fejem.”

Kovács Róbert polgármester

Kovács Róbert polgármester válasza:

Tisztelt Szerényi Csilla!

A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt-ről a kerületi lakóknak az elmúlt négy évben nem volt jó véleményük, sajnos joggal. A Vagyonkezelő vezetése az elmúlt 4 évben a tulajdonos Kőbányai Önkormányzatnak szinte soha nem adta meg azt a hivatalos tájékoztatást, ami a megalapozott döntésekhez egy-egy kérdésben kell. (A jelenlegi vezetés tagjainak nem hivatalos formában sem adta meg ezt a tájékoztatást, elképzelhető hogy nem volt minden képviselő ilyen kellemetlen helyzetben.) Az évek alatt elhallgatott információknak sajnos borzalmas következményei vannak: a Vagyonkezelő új vezetése, amikor elkezdte a múltat vizsgálni, törvénytelenségek sorára bukkant, amelynek első – és sajnos úgy tűnik, nem utolsó – jele a Bihari út 8/C. alatti tömb-rehabilitációs beruházás miatt tett feljelentésem.

A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa megalapítása óta, így az előző négy évben is és most is, a Kőbányai Önkormányzat. Tulajdonosi jogosítványával élve a képviselő-testület tavaly év végén menesztette a társaság vezérigazgatóját. Az új vezérigazgatóval szemben a tulajdonos önkormányzatnak egyetlen elvárása volt: haladéktalanul tegyen meg mindent, hogy a cég minél előbb képes legyen a kerület érdekének megfelelő, magas szakmai színvonalú működésére. Ezt követően – bár nem kapott nagy nyilvánosságot – számos személycsere történt a cégvezetés szempontjából bizalminak mondott pozíciókban: távozott a vezérigazgató-helyettes, a műszaki vezető, a könyvvizsgáló, leváltásra került a társaság ügyvédje, információim szerint összességében a társaság munkavállalóinak jó 20%-a elment. Ezen felül természetesen felmondásra került számtalan előnytelen bérleti és beszállítói szerződés is. Amint a fentiekből Ön is láthatja: nem csak az egyszemélyi vezető képvisel egy teljesen új mentalitást a korábbiakhoz képest, a keze alá dolgozó munkatársak is megújultak. Olyan, akinek takargatnivalója lenne az elmúlt évek történései miatt, az új vezérigazgató tájékoztatása szerint nem maradt a cégnél. Remélem a válaszomat Ön is és valamennyi olvasó megnyugtatónak találja!

Üdvözlettel:

Kovács Róbert
Kőbánya polgármestere

Last modified on Thursday, 14 April 2011 12:25

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Az iskola
Átadó ünnepség
Építik a tavat
Dolgozik a daru
Már állnak a házak
Dolgos kezek
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia