Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ősz végére elköltöztetjük és megújítjuk a Körzeti Megbízotti Irodát

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. augusztus 25-én egyhangúan elfogadta a Körzeti Megbízotti Iroda áthelyezésére vonatkozó javaslatomat. Az intézkedés eredményeként ősztől már Újhegy szívében, felújított körülmények között, hatékonyabban működik az Iroda.

Ahogy arról év elején, az Újhegy.hu-n megjelent képviselői beszámolómban tájékoztattam Önöket, felkerestem az Újhegyi Körzeti Megbízotti Irodát. A helyszínen szembesültem azzal, hogy a Körzeti Megbízott gyalázatos körülmények között látja el feladatait: az irodában lehangoló állapotok, a körzeti megbízott munkáját gyakorlatilag ellehetetlenítő infrastrukturális körülmények fogadtak. A főtörzsőrmesterrel folytatott egyeztetésen megtudtam: az újhegyiek jelentős része a Körzeti Megbízotti Iroda létezéséről sem tud. Januárban azt ígértem, hogy a közbiztonság – és ezzel együtt az Iroda - helyreállítása érdekében haladéktalanul megteszem a szükséges lépéseket.

Több mint 8 hónap elteltével, örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Vagyonkezelővel, a rendőrséggel, valamint az Önkormányzat illetékeseivel folytatott sorozatos egyeztetések eredményeként a jövőben felújított és korszerű körülmények segítik Újhegy körzeti megbízottjának munkáját. Képviselőtársam, Marksteinné Molnár Julianna javaslatára a kivitelezés határidejét október 21-re tűztük ki, ami azt jelenti, hogy ősz végétől egy 50 négyzetméteres, felújított helyiségben, látja el feladatait a körzeti megbízott.

Az Iroda felújításának köszönhetően a körzeti megbízott a jövőben szolgálati idejének nagyobb részét töltheti Újhegyen. (A főtörzsőrmester korábban a korszerűtlen infrastrukturális körülmények miatt, az adminisztratív teendőket a rendőrkapitányságon kényszerült elvégezni.) Az Irodában rendelkezésre álló eszközök ősz végétől lehetővé teszik, hogy a körzeti megbízott az újhegyiek közelében lássa el ilyen jellegű feladatait. Tekintettel arra, hogy az újhegyiek közül sokan nem is tudtak az Iroda létezéséről, a körzeti megbízott munkájának hatékonyságát tovább növelheti, hogy az Iroda Újhegy egyik legforgalmasabb részén, a Harmat utca, Újhegyi sétány kereszteződésénél található, (egykor drogériaként működő) helyiségbe, az Újhegyi sétány 16. szám alá költözik.

Az intézkedés természetesen a körzeti megbízott mellett, az újhegyiek életében is jelentős változásokat hozhat azáltal, hogy a főtörzsőrmester hatékonyabban tudja ellátni alapvető feladatait. Ilyen kötelezettség például, hogy erősítse a közbiztonságot, fellépjen a jogsértő cselekmények ellen, illetve a lakossággal kiépített kapcsolatán keresztül erősítse a lakók biztonságérzetét is. Meggyőződésem, hogy a Körzeti Megbízotti Iroda egy biztos pont lesz az újhegyiek életében. Olyan hely, ahova bizalommal fordulhatnak, ha segítségre van szükségük, ha például a játszótéren italozó embereket látnak, vagy a zavarják a nyugalmukat. Bízom benne, hogy az intézkedés eredményeként Újhegy egy biztonságosabb, élhetőbb városrésszé fejlődhet.

Mácsik András

Last modified on Sunday, 23 October 2011 16:42

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Részből egész
Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül
Föld út
Építési terv
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Az iskola

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia