Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Parkolni mint az urak

Rate this item
(0 votes)

Vasárnap bevásárlás után figyelmes lettem egy felsőkategóriás autóra, amint a parkolóba behajtva leállt egy a rokkant emberek számára fenntartott helyre. A tulajdonos ügyet sem vetett a jól látható megkülönböztető jelre és békésen besétált az áruházba.


Kevés felháborítóbb emberi cselekedet van ennél! Ellenőrizni a szabálysértést a jelenlegi feltételek mellett szinte lehetetlen, kivéve, ha az üzlet dolgozói értesítik az erre illetékes hatóságot. Pedig a szabálytalan parkolás bírsága igen jelentős, számos olyan esetről hallottam már, mikor a büntetés elérte a százezer forintot is. Ennek ellenére visszatartó ereje csekély.

Városrészünkben és talán kevés kivételtől eltekintve az egész kerületben ingyenes a parkolás, ezért a Közterület-felügyelet sem fordít túl nagy energiát a szabálytalan helyen leálló autósok figyelmeztetésére, büntetésére. Pedig rengeteg példa bizonyítja, hogy ezen, felelőtlen tulajdonosok bizony számos kellemetlenséget okoztak már nekünk, helyi lakosoknak.

Ha találkoztak, találkoztatok hasonló esettel Újhegyen, netán még fénykép is készült róla, kérlek osszátok meg velem a hozzászólások között.

Last modified on Monday, 14 June 2010 20:20

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Régi újhegyi kép
Építik a tavat
Még nincs kész
Zajlik a munka
Épül a lakótelep
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia