Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Látkép Újhegyen a második választási forduló előtt

Rate this item
(0 votes)

Az első forduló után különféle tévinformációk kaptak lábra Újhegyen. Azt is terjesztették, hogy Kucsák László (49,07%) és azt is, hogy Simon Gábor (37,12%) már bejutott a parlamentbe. A helyzet úgy néz ki, hogy az első fordulót megnyerő Kucsák László akkor jut be, ha a második fordulót is megnyeri. Míg Simon Gábor mivel pártjának mind az országos mind a fővárosi listáján a 8. helyen áll így gyakorlatilag képviselő lesz, de jogilag még nem az. Mivel Újhegyen a második fordulóban is indul, így ha nyer, a parlamentben az Újhegyieket fogja képviselni, és a listán más jut be helyette az MSZP-ből. A harmadik jelöltről Makai Tiborról (13,81%) aki a Jobbik színeiben indult annyit tudni, hogy nem lép vissza a második fordulóban egyik jelölt javára sem.

A héten újra zajlik a kampány, erre is kitérnék röviden. Kedden Pokorni Zoltán a Fidesz egyik alelnöke járt Újhegyen és Kucsák Lászlót ajánlotta az itt lakók képviseletére. A postaládámba a héten került Kucsák László Kerületi Polgár c. kiadványa, amelyből sokat tudhattam meg a képviselőjelölt magánéletéről, munkájáról, politikájáról, és programjáról. De az ellenfeleit nem hozza szóba. Ugyancsak a héten került a postaládámba Simon Gábor nevemre címzett levele, amelyből megtudhattam, hogy a második fordulóban nem pártra, hanem egyéni jelöltre szavazzunk. Ezért a jelölt egyéni teljesítményét nézzük, vonatkoztassunk el a párttól. Ezzel szemben Simon Gábor MSZP-és aktivistái dobták a postaládámba a Narancsvidék  c. Névszava kiadásában megjelenő újságot amelyben  a Fideszt támadják és Kucsák Lászlót is megvádolják, hogy havi 300 000 forintos fizetést titkol el a választók elöl. De ezt szerző bizonyíték és forrás megjelölése nélkül teszik. Szintén a héten kaptam a  Kőbányai Kilátó c. MSZP-és lapot, itt Élő Norbert (Kőbányai MSZP elnök) a Rákosi-korszak visszatérésével riogat. Megvádolják még Révész Máriuszt és György Istvánt különféle dolgokkal. A Kőbánya Info szerint Révész Máriusz rágalmazás miatt feljelent tesz a Kőbányai Kilátó c. lap ellen.

Fontos információ még, hogy Simon Gábor kampányzárójára április 22-én a Köszi-be ellátogat díszvendégként Gyurcsány Ferenc. Makai Tiborról csak annyit tudok, hogy indul a második fordulóban is. Mivel Simon Gábor azt kérte, hogy vonatkoztassunk el a jelölt pártjától, így én a jelölt hiteleségének programjának, kampánya tisztaságának, és politikai múltjának tükrében fogok, dönteni.

Zárszóként mindenkit kérek, hogy menjen el szavazni, hisz  mindannyiunknak fontos, ki fogja képviselni Újhegyet az elkövetkező négy évben a parlamentben.

 

Last modified on Thursday, 22 April 2010 15:20

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Az iskola
Építési terv
Épül a lego-ház
Látkép
Régi kép
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia