Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A temetőnél idén sem javul a helyzet

Rate this item
(0 votes)

A Helyi Téma írása szerint mindenki tisztában van vele, hogy a rákoskeresztúri Új-köztemető bejárata előtti kaotikus forgalmi renden változtatni kellene, ám eldőlt: idén sem lesz pénz a tervezett körforgalom kialakítására. Nem kevesebb, mint 5 út találkozik a csomópontnál, ezért csak körforgalom kialakításával lehetne rendezni a közlekedést. Ez azonban jelentős átalakításokat követel, mert a közeli virágárusokat és sírköveseket is érintené a változás.

– Városképileg és forgalomtechnikailag is szükséges lenne a körforgalom kialakítása – szögezte le Kucsák László, a kerületi önkormányzat területfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának tagja. – A kőbányai önkormányzat ezt azzal igyekezett elősegíteni, hogy elkészített egy tanulmánytervet, ám a megvalósítás a főváros feladata. Erre azonban nem mutatkozik forrás. A későbbi vitákat elkerülendő, az érintett virágárusokkal, sírkövesekkel is meg kellene egyezni.

 

 

A Helyi Téma Kucsák Lászlótól megtudta, hogy a fővárosi költségvetés elfogadásakor is szerepelt a javaslatok között a körforgalom kiépítésére szánt előirányzat.

– A módosító indítványok között találtunk javaslatot, ami 30 millió forintot irányzott elő erre – tette hozzá a fővárosi képviselő. – A teljes megvalósításhoz ugyan ez kevés, de a beruházás elindításához elegendő lett volna. A Fidesz támogatta a javaslatot, ám meglepő módon az előterjesztő frakciója nem, így a költségvetésbe nem került be ez az összeg.

Forrás: Helyi Téma

Hírek

Régi képek, emlékek

Részből egész
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
A Gergely-bánya
Föld út
Az iskola
Régi kép
Építési terv
Épül a Mély tó
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia