Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

13 kérdés - 13 válasz: Kucsák László

Rate this item
(0 votes)

Egy korábbi cikkben olyan kérdéseket kértem az Olvasóktól, amelyeket fel lehet tenni az újhegyi választók szavataiért versengő országgyűlési képviselőjelölteknek. 13 fontos és lényeges kérdés érkezett be, amelyeket megküldtem a jelölteknek, hogy válaszolják meg azokat. Folyamatosan érkeznek a válaszok, következzen Kucsák László. Katt a képre, ismerjük meg véleményét!

 

Kucsák László

 

1., Hogyan támogatná  új munkahelyek létesítését?

Az új munkahelyek teremtéséhez legelőször a munka becsületét kell visszaállítani. Ma azt látjuk, hogy a csalás és bűnözés a legfelsőbb körökben is elfogadott – hovatovább kívánatos – magatartásformává  vált. A szaktudásnak, a hozzáértésnek, a munkának és az ez által megteremtett értéknek kell mércévé válnia. Mindez kevés a sikerhez, hiszen jelenleg a munkavállalót és munkaadót sújtó terhek elviselhetetlenül magasak. A munkát megsarcoló gondolkozásmód helyett, az adók csökkentésével megfelelő környezetet teremtünk a gazdaság fellendüléséhez és ezáltal az új munkahelyek megteremtéséhez.

2., Hogyan támogatná  a helyi kisvállalkozókat?

A Fidesz célja, hogy a kis- és középvállalkozásokat tegye a gazdaság húzóerejévé. Egy kisvállalkozás adóterhei elviselhetetlenül magasak, ellenben az adminisztrációra fordított idő pont az értékteremtés elől veszi el a levegőt. Éppen ezért a Fidesz csökkenteni kívánja az adóterheket és jelentősen egyszerűsíteni az adózást. Gazdaságunk csak akkor állhat talpra, ha a foglalkoztatottságot növeljük – ez mindennapi életünkre is kihat – éppen ezért az a célunk, hogy – éppen a kis- és középvállalkozások terheinek enyhítésével – 10 év alatt 1 millió új munkahelyet teremtsünk.

 

3., Mit tenne a 10. kerületi önkormányzatnál történő panamák felszámolásáért?

A korrupció, a mutyizás elképesztő  mértékben telepedett rá életünkre, nem kivétel ez alól közvetlen környezetünk sem. Eleink már régen tudták, hogy „fejétől bűzlik a hal”- az előttünk álló változások tisztább közéletet és felelős viselkedést ígérnek. Hiszem, hogy egy átlátható közigazgatás, stabil gazdaság hozzásegít minket a panamák okának megszüntetéséhez, míg a felelősök elszámoltatása visszatartó erővel bír majd.

4., Honnan szerezne többletforrásokat az iskolák, óvodák, bölcsődék számára?

A jelenlegi költségvetés  átláthatatlan, sok helyen bizonytalan adatokat tartalmaz. A gazdaság rendbetételével, a termelés fellendítésével és a foglalkoztatás növelésével egyszerre csökkentjük az állami kiadásokat és növeljük a bevételeket. A jelenlegi átgondolatlan gazdaságpolitika csak más kárára teszi lehetővé többletforrások átcsoportosítását, mely gyakorlatot a Fidesz nem kívánja követni.

5., Mikor és hogyan segítené  új bölcsődei férőhelyek létesítését?

A Fidesz elképzelése az, hogy költségvetési normatívával támogatja a szülők és gyermekek érdekét szolgáló bölcsődei férőhelyek bővítését. Mindemellett növelni fogjuk a kisgyermekekkel foglalkozó szakmák védőnő, óvónő) anyagi és erkölcsi megbecsülését.

6., Mit tenne a romák nagyobb foglalkoztatásáért?

Segítséget kell nyújtsunk azoknak a cigányoknak, akik dolgoznak és tanulnak. El kell érjük, hogy minél több roma fiatal végezze el az általános iskolát, tanuljon tovább és szerezzen szakképzettséget. E mellett minél több cigány ember jusson állandó munkához, végezhessen mezőgazdasági tevékenységet, kezdhessen vállalkozásba. Speciális képzésekkel, a helyi gazdaságok újjászervezésének segítésével, a hagyományos cigány foglalkoztatások támogatásával, a szociális foglalkoztatással, a közhasznú munkákkal kívánjuk e célt elérni.

7., Hogyan teremtene lehetőséget, hogy az őstermelők ne csak kampányszerűen, hanem állandóan jelen tudjanak lenni a lakótelepeken áruikkal?

A magyar vidék és a mezőgazdaság ügye nem csak a falun élő, mezőgazdasági termeléssel foglalkozó honfitársaink gondja, a vidék sikereinek és kudarcainak a társadalom minden tagja részese. A MAGOSZ elképzelését mindenképpen támogatandónak tartjuk, mely így fogalmaz:

„A gazda és őstermelő piacokat úgy kell létrehozni, hogy jól megközelíthető helyen legyen, infrastruktúrával rendelkezzen. A szigorú minőség ellenőrzés tekintetében pedig alapvető dolog, hogy csak az eredetét egyértelműen igazolt áru kerülhetne forgalomba, kizárólag magyar őstermelőtől, gazdától, bio gazdától. A piacon a termelő részéről csak családtag, vagy termelőtárs, vagy termelési platform képviselője jelenhet meg eladóként.

Az őstermelői és gazdapiacokat a Budapest területén, és a megyeszékhelyeken működő vásárcsarnokokban lehet létrehozni. 

8., Mit tenne a gyerek barátabb intézményekért? (önkormányzat, orvosi rendelők, kórház)

Az, hogy odafigyelünk a kisgyermekes szülőkre elsősorban akarat és másodsorban anyagi kérdés. Minden közintézményben létre lehet hozni legalább egy játszósarkot, ahol a kicsik figyelmét leköti pár játék. A pelenkázásra is alkalmas pultok beszerzése már nehezebb feladat, de ezt is meg kell oldani. A kisgyermekkel érkezőket éppúgy segítenünk kell, mint az időseket. Az ügyintézés tervezése során lehetővé kell tennünk az időpont foglalást, mely során preferálnunk kell az interneten történő bejelentkezést.

9., Mit tenne, hogy a kerületben jobbak legyenek az útviszonyok? (kátyúk, bicikliút továbbvitele, alacsony padkák a járdákon)

Mivel magam is sokat kerékpározok, fontos, hogy azt biztonságban és – nem utolsó sorban – jó minőségű úton tegyem. Gyalog járva a járdák  állapota, míg autósként a teméntelen kátyú okoz sok bosszúságot. Erős kézzel, de mély empátiával kell ezeket a problémákat megoldanunk. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő fedezet rendelkezésre áll, de az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy a fővárosi pénzek kitalicskázása nagyüzemben folyt és talán még most is folyik.

Vérlázító, hogy e miatt igen nehéz babakocsival közlekedni, és ezen ok lehetetleníti el kerekesszékes embertársaink életét.

10., Mit tenne, hogy a rossz állapotban levő lakótelepi házak felújításra támogatást kapjanak?

A Fidesz programjában szerepel erre a problémára a szakértők által összeállított megoldás, amely első lépése, a szabadpiac rendbetétele, az árak normalizálása és a fogyasztók kiszolgáltatottságának megszüntetése.

11., Mit kíván tenni a közbiztonságért, hogyan támogatná a polgárőr csoportokat?

A Fidesz azoknak az oldalán áll, akik a bűnelkövetés helyett a becsületes munkát választják. Minden esetben érvényt fogunk szerezni a törvénynek, a jogérvényesítés nem lehet tekintettel sem a vagyoni helyzetre, sem a politikai kapcsolatokra. A bűnösöknek a börtönben a helyük.

A Fidesz visszaadja a polgárok biztonságát és a rendőrség becsületét. A magyar rendőrséget ismét a polgárok által megbecsült, a polgárok életét, értékeit, emberi jogait megvédeni mindenkor kész és képes szervezetté tesszük.

Újhegy közbiztonságának javítása nem tűr halasztást. Megválasztásom esetén garantálom, hogy már a nyáron tréfigyelő kamerák vigyázzák az itt lakók álmát.

A polgárőr csoportok feladata elsősorban a megelőzés, munkájuk során a lehető leghatékonyabban és szorosan együtt kell működniük a rendőrséggel.


12., Mit kíván tenni Újhegyen a fejlődésért?

Az itt lakók élhető  környezetre vágynak és ezt minden eszközzel biztosítani kell a számukra!

Éppen ezért még az idén létrehozunk egy olyan közösségi helyet, ahova minden Ó- és Újhegyen élő betérhet, ahol közösségi rendezvényeket, kulturális összejöveteleket lehet tartani. Nem lehet egy helyiség hiánya az akadálya a közösségi élet kiteljesedésének!

13., Mit tenne a közterületek tisztaságáért?

Lakókörnyezetünk állapotának javítása nem tűr halasztást. Minden jóérzésű lakó érdeke, hogy szép és rendezett környezetben tudjon pihenni, kikapcsolódni. A vágyakozás azonban kevés! Tennünk kell azért, hogy a változás ne csak álom maradjon! Amikor ez a lakótelep felépült, az ide költözők még közösséget alkottak, segítették és támogatták egymást. Ezt a szép hagyományt kívánom újrateremteni azzal, hogy márciustól minden második szombaton újabb és újabb újhegyi előkertet, közösségi teret takarítunk ki és újítunk meg!

 

Last modified on Tuesday, 02 March 2010 21:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Föld út
Az iskola
Még nincs kész
Zajlik a munka
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Építik a tavat
Régi kép
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia