Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Államtitkár és kormánymegbízott látogatta meg a kőbányai okmányirodát

Rate this item
(0 votes)

Kőbányára látogatott január 17-én Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár és Dr. Pesti Imre, a Budapest Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja. Kőbányai látogatásuk során a X. Kerületi Hivatal Endre utcai székhelyét és az Okmányirodát keresték fel. Államtitkár asszony a sajtó képviselőinek tett nyilatkozatában kiemelte, hogy a budapesti járások közül elsőként érkezett Kőbányára, melynek oka, hogy sok jót hallott a kerületi önkormányzat együttműködéséről, a kerületi hivatalok kialakításához nyújtott kiemelkedő támogatásról.

Pesti Imre budapesti kormánymegbízott véleménye szerint zökkenőmentesen működnek a kerületi hivatalok a fővárosban, az indulásnál csak jelentéktelen problémák voltak. A hivatalok elindításánál nem volt több gond, mint egyébként, amikor egy év lezárása és egy hét szünet után újraindul a közigazgatás.

A kormánymegbízott elmondta, hogy a közigazgatás átalakításának két nagy lépése - a kormányhivatalok és a járási rendszer kialakítása - után folyamatosan fejlesztik, bővítik és ügyfélbaráttá teszik a rendszert. A következő nagy lépés az okmányirodák helyén létrejövő kormányablakok megnyitása lesz, várhatóan október tájékán; utóbbiaknál a mostani 60-70 helyett csaknem 2500 ügytípust lehet majd egy helyen elintézni - ismertette.

Pesti Imre a felkészülésről szólva elmondta: az informatikai fejlesztés részben megtörtént, a rendszer bővítése zajlik, és folyamatosan készítik fel a munkatársakat is, hogy év végére elegendő képzett ügyintéző legyen.

Forrás: Kovács Róbert polgármester Facebook oldala, MTI

Last modified on Friday, 18 January 2013 10:13

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Dolgozik a daru
Dolgos kezek
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Zajlik a munka
Áll a szobor
Átadó ünnepség
A Mély tó
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia