Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megalakultak a kerületi hivatalok

Rate this item
(1 Vote)

Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után, január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok. Vidéken 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal alakult meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként, hogy ellássák a megyeinél alacsonyabb szintű államigazgatási feladatokat.

A hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezet- és természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. A járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként működik a járási gyámhivatal, a járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal és a járási munkaügyi kirendeltség.

A hivatalvezetők december 17-én tettek esküt Budapesten. A hivatalvezetők közül minden második (52 százalék) nő, csaknem kétharmaduk jogász, és átlagosan 12 év közigazgatási gyakorlatuk van. Több mint hatvanan eddig jegyzőként dolgoztak.

A járások kialakításáról 2011 szeptemberében döntött a kormány, a közigazgatás átfogó, a közjót szolgáló átalakításának, a "jó állam" kialakításának egyik fontos állomásaként - közölte korábban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A cél az volt, hogy olyan modernkori járások jöjjenek létre, amelyek hozzájárulnak a mai közigazgatásnál alacsonyabb társadalmi költséggel, hatékonyabban és ügyfélközpontúan működő területi közigazgatás létrejöttéhez.

Forrás: MTI

A kép forrása: jaras.info.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Épül a lego-ház
Már állnak a házak
Áll a szobor
Még nincs kész
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
Régi kép
Régi újhegyi kép
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia