Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az „Apró Csodák” Óvoda-Bölcsőde és a Harmat Általános Iskola energetikai korszerűsítése

Rate this item
(0 votes)

Az „Apró Csodák” Óvoda-Bölcsőde és a kőbányai Harmat Általános Iskola komplex energetikai felújítása jó ütemben halad így várhatóan szeptember végén két korszerű és megújult intézményt vehetnek birtokba a gyerekek. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerének keretében megvalósuló projekt során a budapesti „Apró Csodák” Óvoda-Bölcsőde és a Harmat Általános Iskola épületeinek külső hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és új kazánnal való felszerelése szeptember végén várhatóan befejeződik. 

Az „Apró Csodák” Óvoda- Bölcsőde 1970-ben míg a Harmat Általános Iskola 1965-ben épült. Szakértői vizsgálatok során kiderült, hogy az épületek meglévő állapota nem tesz eleget a vonatkozó követelményszinteknek, illetve hogy mindkét épület esetében jelentős energiaveszteség társul a működéséhez, amelyet csak jelentős beavatkozással lehet csökkenteni. Az intézmények és a kerület összefogott és egy sikeres pályázati szakasz után a megvalósítási szakasz is a végéhez közeledik.

Megkérdeztük Radványi Gábor alpolgármestert, aki elmondta: „A projekttel az önkormányzat az energiahatékonyság fokozását tűzte ki célul, továbbá csökkenteni szeretnénk az energiaigényességet és növelni az energiaellátás biztonságát, ami egy iskolában és óvodában elengedhetetlen”

A Harmat utcai korszerűsítés szeptember 17-én az Apró Csodák bölcsőde korszerűsítése pedig szeptember 24-én zárul. A várható záró rendezvényre szeptember végén kerül sor.

A beruházás után jelentősen csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása és az épületek hő fogyasztása a kiinduló állapothoz képest.


Last modified on Friday, 21 September 2012 14:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Folyik az építkezés
Dolgozik a daru
Árkok és házak
Építési terv
Épül a lakótelep
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
A Mély tó
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia