Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Spanyol delegáció látogatása a Kis-Pongrác lakótelepen

Rate this item
(0 votes)

Augusztus 29-én a spanyolországi Almeria városka delegációja látogatott el a Kis-Pongrác lakótelepre. A delegáció látogatásának fő célja az volt, hogy részletes beszámoló kapjanak a fővárosi szociális városrehabilitációs projektek jelenlegi helyzetéről. A delegáció az URBACT - ROMA-NET program keretében kereste fel kerületünket. A delegáció előző nap a Magdolna negyedben tett látogatást.


A spanyol delegációt az októberben átadásra kerülő Kis-Pongrác Közösségi Ház előtt fogadta Dr. Papp Sándor a kőbányai önkormányzat Alpolgármestere, Deézsi Tibor a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese és a projekt lebonyolításával megbízott Városfejlesztési Divízió menedzsmentje.

A spanyol delegáció először a lakótelepen található közintézmények felújításával kapcsolatos feladatokkal ismerkedett meg. A felújítási-építési munkálatok első ütemében a Gyöngyike intézményegyüttes tetőfelújítása kezdődött el.A Gyöngyike Óvoda, Gyöngyike Bölcsőde és a Gyermekek Átmeneti Otthona teljesen új tetőszerkezetet kap.


A Salgótarjáni út 47. szám alatt működő BÁRKA Idősek Klubja ad helyet a Kis-Pongrác InfoPontnak, melynek elsődleges feladata a lakótelep építési és Frank István a Városfejlesztési Divízió műszaki menedzsere részletesen bemutatta azokat az építési munkálatokat, melyek a lakótelep társasházait, szociális bérlakásait, az úthálózatot, a közvilágítást, a térfigyelő kamera rendszer kiépítését és a zöldterület teljes megújulását érintik.

Réthi Adrien a Városfejlesztési Divízió projektmenedzsere tájékoztatta a Kis-Pongrác InfoPont előtt tájékoztatta spanyol város képviselőit a projekt pénzügyi, igazgatási feladatairól és általános képet adott a projekt előkészítéséről, közösségfejlesztési feladataival kapcsolatos összes információ megteremtése érdekélben létesített Információs Pontról.


A Kis-Pongrác InfoPontban Büki Péter a BÁRKA Kőbányai Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője, valamint Gera Zoltán a Városfejlesztési Divízió softmenedzsere prezentációjukban részletesen bemutatták projekt soft feladatait, valamint megismertették a spanyol vendégeket a lakótelep kialakulásának történetével is.

Forrás: Kispongrác.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Régi újhegyi kép
Épül és szépül
Épül a Mély tó
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia