Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Amit Szivárvány Idősek Otthonának új főzőkonyhájáról tudni lehet

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. által üzemeltetett Szivárvány Idősek Otthonában - annak alapítása óta - külső szolgáltatók biztosították az időskorúak étkeztetését. Az elmúlt évek során folyamatosan jelentkeztek észrevételek, panaszok, mennyiségi és minőségi kifogások, ezért a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága javasolta az otthon melegítő konyhájának főzőkonyhává történő alakítását. Cél az, hogy a helyben főzött ételek házias ízvilága minőségi változást hozzon a szolgáltatást igénybevevők számára.

A főzőkonyha

A főzőkönyha megvalósítása érdekében 2011-ben kezdődtek meg a tárgyalások. A tervezésnél irányadó szempont volt, hogy a meglévő helyiségkapcsolatokkal rendelkező tálalókonyha első ütemben 200 adagos főzőkonyhává álakuljon át, továbbá, hogy az újonnan kialakításra kerülő egység megfeleljen a színvonalas és gazdaságos üzemeltetés feltételeinek. A tervezett kapacitás a főzőkonyha esetében 200 ételadag, az étteremben egyidejűleg 80 fő étkeztetése biztosítható, a tervezett dolgozói létszám műszakonként 2-3 fő.

A főzőkonyha tervezése során az alábbi műszaki tervek, számítások készültek el: konyhatechnológiai leírás és konyhatechnológiai alaprajz, a főzőkonyha többlet gázellátásához szükséges hálózatfejlesztési terv, elektromos elosztó erősáramú tervezése, a főzőkonyha kialakítását megelőző gazdasági számítások és szakvélemény, a konyha működéséhez szükséges HACCP minőségbiztosítási rendszer kidolgozása és kézikönyv elkészítése.

A gázkapacitás fejlesztési kérelem benyújtásra került a Főváros Gázművek részére, a fizetendő csatlakozási díj 130.240 Ft + Áfa volt.

A kivitelezési munkálatok elvégzésére a beérkezett árajánlatok közül a legkedvezőbb ajánlatot benyújtó BRIA-Inter Kft. kapott megbízást. A kivitelező a szerződésben vállalt határidőig a munkálatokat befejezte. A kivitelezési munkálatokért kifizetett költség összege: nettó 4.601.814 Ft volt.

A kialakított főzőkonyhába a konyhatechnológiai terv alapján beépítésre ill. beszerzésre kerültek többek között: „Sziget” elszívó ernyő, kombilégkeveréses sütő-pároló, rozsdamentes gépállvány,16 literes manuális vízlágyító, kézmosó-kiöntő csapteleppel, szifonnal, szelepekkel, hitelesített digitális asztali mérleg, elektromos főzőzsámoly, rozsdamentes munkaasztal alsó polccal, 2 db 500 literes fagyasztóláda, különböző méretű és anyagú konyhai eszközök (rozsdamentes fazekak, lábasok, keverőtálak, fakanalak, merőkanalak, kancsók, stb.) és a HACCP előírásainak megfelelő konyhai tisztítószerek és nem utolsó sorban a konyhai dolgozók részére szükséges munkaruházat.

A Szivárvány Idősek Otthonának új főzőkonyháját június 6-án adta át Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Építési terv
Árkok és házak
Zajlik az éptkezés
A Gergely-bánya
Átadó ünnepség
Föld út
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia