Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Fórum a Kőrösi sétány szebbé tételéért

Rate this item
(0 votes)

A „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny többéves hagyományokkal rendelkező, az ország valamennyi települése számára bemutatkozásra lehetőséget adó megmérettetés. Kőbánya már többször vett részt a versenyen, 2011-ben pedig kerületünk nyerte el a fővárosi kerületek fődíját! A képviselő-testület májusban úgy döntött, hogy a kerület ebben az évben is jelentkezik, és a Kőrösi Csoma Sándor sétány virágosításával, élhetőbbé tételével vesz részt a versenyen.


Az Önkormányzat a „Virágos Magyarország” mozgalomba be akarja vonni a Kőrösi sétányon működő üzleteket, szolgáltatókat, hiszen - az önkormányzat erőfeszítései mellett - a kerület lakosainak, vállalkozásainak és intézményeinek részvételével lehet igazán szép eredményeket elérni. A cél megvalósítása érdekében június 28-án egyeztető fórumot tartottak a kerületi Polgármesteri Hivatalban a sétányon lévő vállalkozások képviselőinek részvételével, hogy megbeszélhessék, ki milyen módon tud részt venni a kerület-szépítési programban.

 

A kötetlen megbeszélés

Az eseményen Kovács Róbert polgármester elmondta, hogy az országban van egy nem igazán kedvező közvélekedés Kőbányáról, amin változtatni kell. Ennek érdekében az Önkormányzat számos mozgalomban vesz részt, valamint helyi programokat és akciókat indított, hogy kerületünket rendezettebbé, szebbé és élhetőbbé tegye. Ugyanakkor az Önkormányzat egyedül nem fog tudni tartós sikert elérni, ahhoz partnerekre van szüksége. A siker mindenki közös érdeke, ezért is hívták össze az érintetteket, hogy közösen gondolkodjanak és tegyenek a környezet szépítéséért. A polgármester kérte a megjelent vállalkozók támogatását, valamint előadta javaslatait, és kikérte a megjelentek véleményét.

Mednyánszky Miklós, az Építés-. Környezet- és Közlekedéshatóság Csoport vezetője elmondta, hogy a „Virágos Magyarországért” mozgalom egyik fő eleme, hogy abba be kell vonni a helyi polgárokat, mivel annak nem csupán a kulturált és vonzó kerületkép kialakítása, ezáltal az életminőség javítása, hanem a településen élők környezettudatos szemléletének erősítése és összefogásának kialakítása is cél.

Hancz Sándor, a Kőkert Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzászólásában a tavaly elért eredményt és a közösségi együttműködést értékelte. Kérte a megjelentek együttműködését, hogy közösen alakítsák ki azt az elképzelést, amelyet együtt valósítanak majd meg. Emellett olyan tanácsokat is adott, amelyek a Kőrösi sétány összképét pozitívan befolyásolhatják. Beszámolt továbbá arról, hogy a Kőkert Kft. beszerzett egy olyan utcai nyilvános WC-t, amelyet a kerület központjában állítanak fel hamarosan.

Hancz Sándor számítógépén mutatja be a képeket az új szerzeményről

Bunkóczi Lászlóné, a Kőkert Kft. játszóterekért, parkokért és fákért felelős vezetője a már megkezdett és a még elvégzendő növénytelepítési munkálatokról tájékoztatta a megbeszélés részvevőit.

Marksteinné Molnár Julianna, a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke arra kérte a megjelenteket, hogy együtt szépítsék meg a Kőrösi sétányt, hogy az olyan hely legyen, ahol jó leülni. Kiemelte, hogy már most is több család tölti szabadidejét az egyre szebb és rendezettebb sétányon.

A Kőrösi sétány vállakozói egyetértettek abban, hogy a verseny hasznos, mert az hozzájárul a kulturált és vonzó kerületi környezet kialakításához, az életminőség javításához, a természeti és építészeti örökség megőrzéséhez. Tájékoztatták továbbá az Önkormányzatot azokról az igényeikről, amelyeket fontosnak tartanak a siker megvalósítása során.

Last modified on Sunday, 12 August 2012 15:03

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Építési terv
Az iskola
A Mély tó
Zajlik az éptkezés
Részből egész
Föld út
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia