Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Terebesi erdő lakói egyeztettek a Kőbányai Önkormányzattal

Rate this item
(0 votes)

A Város Mindenkié Csoport a blogoldalán számolt be arról, hogy június 20-án a Terebesi erdő négy lakója és A Város Mindenkié csoport egy képviselője egyeztetést folytatott a Kőbányai Önkormányzattal a korábban kilátásba helyezett kunyhóbontásokkal kapcsolatban. A megbeszélésen az önkormányzat részéről Weeber Tibor alpolgármester, dr. Pap Sándor alpolgármester, Horváthné dr. Tóth Enikő jogtanácsos és Mednányszky Miklós csoportvezető (Építés, - környezet, és közlekedéshatósági csoport), az erdőből Havasi Mónika, Mércse Gyuláné Amália, Mércse János és Mércse Pál, A Város Mindenkié részéről pedig Udvarhelyi Tessza vettek részt.

A megbeszélés során a felek egyetértettek abban, hogy az emberek ne az erdőben lakjanak, valamint az érintettek lakhatási problémája tartósan és ne csak átmenetileg oldódjon meg. Megállapodtak abban, hogy az önkormányzat csak jogszerű intézkedés keretében bont kunyhókat és emberségesen jár el az erdőlakókkal szemben, a Város Mindenkié pedig az erdőlakókkal közösen foglalja írásba a megoldásokkal kapcsolatos ötleteit és javaslatait, melyeket egy következő személyes egyeztetés során vitatnak meg. Az Önkormányzat ellenőrzi, hány önkormányzati lakást lehetne felújítani és munkájukért cserébe az erdő lakóinak átadni.

A megbeszélésről és annak eredményéről szóló részletes beszámolót EZEN a linken vagy a képre kattintva olvashatja el teljes terjedelmében.


Last modified on Thursday, 21 June 2012 10:09

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Árkok és házak
Régi kép
A Mély tó
Átadó ünnepség
Elkészült a lakótelep
Az iskola
Zajlik a munka
Áll a szobor
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia