Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya körzet-központ lesz!

Rate this item
(0 votes)

Január elején adtunk hírt arról, hogy a közigazgatási minisztérium elkészítette a járásrendszer koncepcióját, amely az országot 176, míg Budapestet 7 járásra, illetve körzetre osztaná. A tervezet szerint Kőbánya a XVII. és XVIII. kerületekkel együtt kerülne a kelet-pesti körzetbe.

Az Index.hu portálon megjelent cikk szerint a hét fővárosi körzet hivatali ingatlanjairól már folynak a tárgyalások. A X. kerületben élők számára igen jó hír, hogy a jelenlegi állás szerint a Nyugati térnél, az Őrs vezér vagy a Bosnyák térnél, a kőbányai Liget térnél, a Boráros térnél, a Móricz Zsigmond körtérnél, a belvárosban és a Széll Kálmán térnél lesz egy-egy hivatal. Mind a hét körzethez egyenként 220-240 ezer ember tartozik majd. 

Pesti Imre, a majdani hét körzetet összefogó fővárosi kormányhivatal vezetője az Index.hu-nak elmondta, hogy a körzeti hivatalok elhelyezésével nem lesz különösebb gond, mert folyamatosan szabadulnak fel önkormányzati ingatlanok. A kerületi önkormányzatoknak ugyanis a körzeti kormányhivatalok 2013 január 1-i megnyitásával folyamatosan egyre kevesebb feladatuk lesz. A tervek szerint átvennék az önkormányzatoktól a hatósági munkát az építésügytől a környezetvédelemig, így például az építési engedélytől kezdve a jogosítványért (minden hatósági dokumentumért) a kormányhivataloknál kell majd kopogtatni az állampolgárnak. Ez nem jelenti azt, hogy a kerületi okmányirodából be kell majd békávézni a lakóhelytől esetleg messzebb eső kormányhivatalba, egyrészt ugyanis a kerületi okmányirodák továbbra is működnek párhuzamosan, másrészt pedig a kormányhivatalok a terv szerint fokozatosan átveszik az okmányirodákat, ügyfélszolgálatokat a kerületektől.

kelet-pesti körzet a legnagyobb, a kép forrása: Index.hu

Forrás: Index.hu, Kőbánya.info

Last modified on Wednesday, 25 January 2012 13:50

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Folyik az építkezés
Elkészült a lakótelep
Minden a helyére kerül
A Mély tó
Részből egész
Épül a lego-ház
Látkép
Árkok és házak
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia