Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Wittner Mária, Dániel Péter és Kőbánya

Rate this item
(0 votes)

A hírekből bizonyára már mindenki értesült arról, hogy október 25-én Dániel Péter ügyvéd a Facebookon gyalázta Wittner Máriát. A hírnek vannak kőbányai vonatkozásai.

Dániel Péter - több rendkívül sértő kifejezés mellett - kifejtette, hogy szerinte Wittner Mária egy "Mocsok" becenévre hallgató és lincselésben részt vevő prostituált volt, aki cigarettát nyomott el a Köztársaság téren lábánál felakasztott Molnár Béla kiskatona testén. Dániel Péter állításait azonban tételesen cáfolta Eörsi László történész. Eörsi az MTI-nek nyilatkozva kifejtette, hogy az 1956-os szabadságharcos tevékenységéért halálra ítélt Wittner Mária nem vett részt lincselésben a forradalom idején. A szakértő rámutatott: az a fénykép, amelyre az ügyvéd hivatkozik, nem Wittner Máriát, hanem Nagy Dezsőné Markos Máriát (alvilági nevén "Mocsok") ábrázolja, miközben leköpi Papp József honvéd ezredes holttestét 1956. október 30-án a budapesti Köztársaság téri pártszékház ostroma után.

Wittner Mária azért sem szerephet a fényképen, mert október 30-án éppen Kőbányán(!) volt tagja annak a csapatnak, amely sikerrel ostromolta meg a kerületi rendőrkapitányságot.

Wittner Márián túl Dániel Péternek is van kerületi kötődése, hiszen 2010 áprilisában ő indult az MSZDP kőbányai képviselőjelöltjeként az országgyűlési választáson. Furcsa közéleti tevékenysége miatt pár hónappal később (2010. augusztusban) az MSZDP elhatárolódott volt kőbányai képviselőjelöltjétől. A párt vezetése erre a lépésre Dániel Péter politikai szerepvállalása miatt szánta magát, mert azt méltatlannak találták egy 120 éves demokratikus párt hagyományaival.

Dr. Dániel Péter

Last modified on Wednesday, 29 February 2012 22:56

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Föld út
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
Már állnak a házak
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia