Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerékpárutak fejlesztése Kőbányán

Rate this item
(0 votes)

A Kőbányai Önkormányzat cáfolja és visszautasítja azt a közösségi oldalakon, Facebook-csoportokban terjesztett álhírt, miszerint százas nagyságrendben engedélyezett volna fakivágást a Harmat utcai kerékpárút építése érdekében. 


Ilyen nyilatkozatot sem a Kőbányai Önkormányzat jegyzője, sem a kerület vezetői nem tettek, sem nyilvános fórumokon, sem személyes találkozókon.

A tények ezzel szemben a következők.

A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő Budapesti Közlekedési Központ uniós pályázati támogatással indult kerékpáros-fejlesztései idén kezdődtek el a kerületben. A fő cél az, hogy az új kerékpárutak átjárhatóbbá tegyék a városrészeket, illetve megkönnyítsék az átbiciklizést a környező kerületekbe vagy a belvárosba. A kerékpárút-hálózat kiépítésének eredeti tervei a fővárosi önkormányzattal közös uniós pályázatra 2016-17-ben készültek el. A kivitelezés azonban csak idén indult el, így az évekkel ezelőtt elfogadott kiviteli terveik engedélyeinek egy része lejárt, a Főváros és a BKK által megbízott kivitelező menet közben tervez és engedélyeztet, hogy a pályázati határidőket tartani tudják.

A Kőbányai Önkormányzat szoros figyelemmel követi a kivitelezést, a kerület vezetésének egyhangú álláspontja, hogy a kerékpárút építése nem járhat a környezet aránytalan sérelmével. A kerékpárúthálózat új, a BKK által előterjesztett tervei, az időközben megváltozott szabvány miatt is, nagyarányú fakivágást tettek volna szükségessé a Harmat utcában. Az elképzelés mintegy 43 fát érintett volna. A Kőbányai Önkormányzat ezt elutasította, a szakemberekkel közösen bejárva az útvonalat alternatív javaslatokat fogalmaztak meg a fővárosnak és a BKK-nak a beruházás folytatására. A közös gondolkodás eredményeként a Harmat utcában összesen 2 fa kivágására kerül sor. A Kőbányai Önkormányzat kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a beruházás végeztével a fák pótlása, megfelelő mennyiségben és minőségben megtörténjen. Ennek végrehajtását pedig ellenőrzi és számonkéri.

Kőbányai Önkormányzat

 

 

 

Last modified on Thursday, 21 September 2023 08:49

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Zajlik az éptkezés
Föld út
Épül a lego-ház
Elkészült a lakótelep
Részből egész
Az iskola
Régi kép
Átadó ünnepség
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia