Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Zöld családi nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Zöld Családi Nap Kőbányán, a Rottenbiller parkban.

A „Zöld Kőbánya – Rajtad múlik” eseménysorozat zárórendezvényén számos aktivitás mellett nagyon népszerűek voltak a ZöldEb Egyesület programjai, a Kőbányai Bringás Egyesület túrái, az Ökojátékok, de a vegán ételek is. A rendezvény keretében vehették át az igénylők az önkormányzattól kapott, ingyenes komposztáló ládákat, illetve már itt is jelentkezhettek az önkormányzat új, csapadékvíz-gyűjtő pályázatára is. A Madárbarát kert programhoz csatlakozók a madárodúkat, az idei címet elnyerők pedig a „Tiszta udvar rendes ház”, a „Tiszta, rendezett Kőbányáért” és a „Virágos Kőbányáért” elismeréseket vehették át D. Kovács Róbert Antal polgármestertől. A rajzpályázaton nyert óvodás és iskolás csoportok oklevelet kaptak.

Fotó: kobanya.hu

A nap folyamán érdekes és különleges előadásokat hallhattak az érdeklődők,  többek között a kerti- és szobanövények ápolásáról, az okos városokról, a Felsőrákosi réteken élő állatokról.

Kicsik és nagyok, családok és egyedülállók, állatartók és állatszeretők találkozhattak és érezhették jól magukat az egész napos ingyenes programon. A rendkívül színes, tartalmas, többségében interaktív lehetőségekből mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelőt. Az érdeklődők betekinthettek a környezettudatos élet, a fenntartható fejlődés, a klímavédelem kulisszái mögé. Megtapasztalhatták, hogy kis lépésekkel is sokat tehetünk a környezetvédelemért és a fenntartható fejlődésért. Zöld Kőbánya – Rajtad múlik! 


Fotó: kobanya.hu

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Wednesday, 06 October 2021 11:06

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Még nincs kész
Dolgos kezek
Már állnak a házak
Az iskola
Átadó ünnepség
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia