Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Óriáskígyót láttak a Harmat utcában

Rate this item
(2 votes)

Olvasónk jelezte, hogy óriáskígyót látott a Harmat utcában. Utánajártunk a történteknek és kiderült, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kerületi szervezete telepített oda - a földbe ásott autógumik kifestésével - egy "tengeri kígyónak" nevezett köztéri alkotást. Hankó Klári, a csapat kerületi vezetője, aki a párt  országgyűlési képviselőjelöltje is egyben, a kőbányai ügyekkel foglalkozó Savköpő Menyét Facebook oldalon fejtette ki, hogy "mióta elkezdték feltúrni a Camus utcát, egyre nyugtalanabbak az eddig békésen pihenő tengeriszörnyek és sebességcsökkentő macskák (cattus morato), és mára több is kijött eddigi élőhelyéről a Harmat utcára". 

 

A csapat tagjai festenek az elnök részvételével, illetve egy "sebességcsökkentő" macska

Az Országos Városfelújító Hét kőbányai eseményén Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke is tevőlegesen részt vett. Az eseményről készült képösszeállítás EZEN a linken tekinthető meg a Facebook-on.

A kerületi csapat tagjai a kígyók kígyóztatása után sem tétlenkedtek, hanem továbbvonultak Rákosra, ahol  egy buszmegállót "rongáltak meg".  Még szerencse, hogy mindez megfelel a valóságnak, mert viccnek túl durva lenne.

 

Közben és utána

A párt passzivistái keresik az elfelejtett, gazdátlan helyszíneket és a közterületi tárgyakat, hogy azokat helyrehozva demonstrálják: mindannyiunknak köze van a környezetünkhöz, így az azt szennyező szeméthez és a díszítő virágokhoz egyaránt. Aki mindezek alapján kedvet kapott ahhoz, hogy részt vállaljon a város és a kerület szebbé, tisztábbá tételében, és tud olyan helyszínről, amelyre ráférne a kutyás passzivisták aktivitása, annak várja jelentkezését a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma, illetve segítenek neki az elképzelés megvalósításában.   


Forrás: MKKP KÖKISavköpő Menyét

Last modified on Monday, 13 September 2021 10:41

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Részből egész
Zajlik a munka
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Látkép
Zajlik az éptkezés
Áll a szobor
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia