Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új működésre állnak át a kormányhivatalok

Rate this item
(2 votes)

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Az adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretén belül az Európai Unió által finanszírozott, 13,6 Mrd forint összköltségű, vissza nem térítendő, 100% támogatási intenzitású, a Miniszterelnökség vezetésével megvalósuló „EKEIDR egységes irat- és folyamatkezelő rendszer területi közigazgatásra történő kiterjesztése” című projekt lehetőséget biztosít országosan az állampolgárok és a vállalkozások számára számos kormányhivatali ügy elektronikus ügyintézésére, megkönnyítve ezzel az ügyek indítási módját.


A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00032 azonosító számú projekt a Miniszterelnökség, a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség konzorciuma által, a Széchenyi 2020 Program keretében valósul meg. Fő célja a kormányhivataloknál a jogszabályi előírásoknak megfelelő elektronikus ügyintézést biztosító információs rendszer megvalósítása, a kormányhivatalok ügyfelei és munkatársai részére egységes, szabályozott és ügyintézési szakrendszerekkel integrálható többcsatornás ügyfél kapcsolattartási felület biztosítása, a papíralapú iratkezelési és ügyintézési folyamatokat támogató iratkezelési szoftverek és szakrendszerek EKEIDR egységes irat- és folyamatkezelő rendszerrel történő kiváltása.

A fejlesztés eredményeként 203, korábban személyes ügyintézést igénylő eljárás vált 2020 decemberétől kezdődően elektronikusan indíthatóvá a https://www.magyarorszag.hu/szuf oldalról. Az elektronikus szolgáltatások használata kiváltja a kormányablakokban történő személyes ügyintézést, növeli a munkafolyamat hatékonyságát és csökkenti az időráfordítást ügyintézői és ügyfél oldalon egyaránt.

Forrás: kormanyhivatal.hu

Last modified on Monday, 16 August 2021 10:04

Hírek

Régi képek, emlékek

A Gergely-bánya
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep
Föld út
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
Látkép
Régi kép
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia