Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Feljelentettek egy kőbányai önkormányzati képviselőt és egy országgyűlési képviselőjelöltet

Rate this item
(1 Vote)

Bakos Bernadett, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője számolt be arról a Facebook oldalán, hogy feljelentette őt a kispesti Lackner ügyben országos hírnévre szert tevő Kránitz Krisztián. A korrupciógyanúba keveredett volt MSZP-s képviselő korábban feljelentette Paróczai Anikót, a Momentum kőbányai országgyűlési képviselőjelöltjét is. A történtek miatt a kispesti botránynak már kőbányai vonatkozása is van. 

Bakos Bernadett, kőbányai önkormányzati képviselő

Bakos Bernadett a posztjában arról írt, hogy még 2020. szeptember 2-án tartott sajtótájékoztatót a kispesti Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) előtt. Az eseményen Kránitz Krisztián lemondásáért indított helyi petíciót jelentett be. Kránitz Krisztián a VAMÜSZ volt vezérigazgatója, akit az elhíresült Lackner felvételeken csak Mr. 40%-ként említenek. A sajtótájékoztatón a képviselő elmondta, hogy "Kránitz Krisztián lemondását az indokolja, hogy az általa vezetett VAMÜSZ működése nem átlátható, nem gazdaságos és nem hatékony, mivel a vagyonkezelő struktúrájában szakmailag indokolatlan párhuzamosságok vannak. Továbbá Kránitz Krisztián neve sok-sok kispesti lakó és vállalkozó számára összenőtt a rossz vagyonkezelői gyakorlatokkal, és a vezérigazgató a vagyonának gyarapodásával kapcsolatban nem számolt el minden kétséget kizáróan". Válaszul Kránitz Krisztián feljelentette őt becsületsértésért, mivel - állítása szerint - a kritikák valótlanok. Bakos Bernadett kiemelte, hogy szóról-szóra bizonyítani tudja minden állítását, ami a sajtótájékoztatón elhangzott. A kőbányai képviselő szerint a feljelentés egyetlen célja, hogy elhallgattassák őt, korlátozzák politikai véleménynyilvánításhoz való jogát, ahelyett, hogy bizonyítanák, a kispesti vagyonkezelés működése valóban kifogástalan. A képviselő álláspontja EZEN a linken érhető el.

A kép forrása: Bakos Bernadett Facebook oldala 

Paróczai Anikó, a Momentum kőbányai országgyűlési képviselőjelöltje

Paróczai Anikó posztjában azt emelte ki, hogy amíg Kránitz büntetlenül megúszott eddig mindent, és bónuszt vett fel a VAMÜSZ vezetői munkájáért, addig őt, aki megmutatta a vagyonnyilatkozatból kihagyott spanyol nyaralót, a feljelentés nyomán eljárás alá vonták és rabosították. A jelenleg a kispesti önkormányzat képviselőjenként tevékenykedő Paróczai Anikó beszámolt arról is, hogy 2020 szeptemberében döntött arról a kispesti képviselő-testület, hogy megszűnik a  Kránitz Krisztián vezette Vagyonkezelő és Műszaki Szervezet (VAMÜSZ), feladatait pedig a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) veszi át. Véleménye szerint az lett volna a minimum, hogy  végre távozzon a kispesti közéletből és  távol kerüljön a kispestiek pénzétől Kránitz Krisztián, aki “kihagyta” spanyol villáját a vagyonnyilatkozatából, akinek milliós fizetése ellenére barátnője önkormányzati lakásban lakott, akit több korrupciós ügyben is érintett volt - és nem tisztázta magát. A képviselő úgy véli, hogy mivel a kispesti MSZP-ről beszélünk, "ezért Kránitz nemhogy nem tűnt el a húsosfazék mellől, hanem szépen, csendben, suttyomban az új cég, a GESZ alkalmazottja lett. Biztos nagyon jól végzi a dolgát, mert tavaly év végén még egy havi bónuszt is fizettek neki, amit az általam benyújtott adatigénylés alapján közölt alpolgármester úr. Mit csinál ilyenkor a kerületi DK-MSZP vezetés? Vagy közülük senki szerint sem problémás Kránitz Krisztiánt közpénzek közelében tartani? A kérdés, sajnos, úgy látszik, költői". A képviselő írása EZEN a linken érhető el.

A kép forrása: Paróczai Anikó Facebook oldala

Kránitz Burány Sándor kőbányai országgyűlési képviselő "embere"?

Kránitz Krisztián annak "köszönheti" hírnevét, hogy 2019 októberében nyilvánosságra került az a titokban készítettkép- és hanganyag, amelyen a kispesti MSZP színeiben önkormányzati képviselővé választott Lackner Csaba meséli el, hogy hogyan mennek a dolgok a XIX. kerületben. A köztiszteletben és minden gyanú felett álló úriember beszél korrupcióról, összefonódásról, százmilliós pénzekről, drogról és a kispesti kerületi vezetők viselt dolgairól - többször megemlítve Kránitz Krisztián becenevét. A XIX. kerületben szinte tényként kezelik, hogy Kránitz Krisztián annak a Burány Sándornak az "embere", aki jelenleg Kőbányát képviseli az országgyűlésben. Ennek járt utána a választáson független jelöltként indulni kívánó Németh Ferenc, aki a honlapján tárta fel részletesen a két közszereplő karrienjének Pénzügyminisztériumból induló, a Szociális és Munkaügyi Minisztériumon és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen át tartó, Kispesten révbe érő - véletlennek nem nevezhető - egybeeséseit.  Kránitz Krisztián életútját részletesen feltáró cikk IDE kattintva olvasható el. A kispesti közélet tragikus állapotáról egy XIX. kerületi blog bejegyzéséből meríthetünk mélyebb benyomást

A kispesti nagy csapat: Gajda Péter, Kránitz Krisztián és Burány Sándor, fotó: Facebook

Forrás és kép: Paróczai Anikó és Bakos Bernadett Facebook oldala, Németh Ferenc független országgyűlési képviselő-jelölt honlapja

Last modified on Thursday, 13 May 2021 16:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Látkép
Föld út
Zajlik az éptkezés
Átadó ünnepség
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Dolgos kezek
Még nincs kész
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia