Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Savköpő menyét és aktív passzivisták ültettek szíriuszi virágokat Kőbányán

Rate this item
(2 votes)

Országos városfelújító hétvégét tartott a munka ünnepén a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amely keretében 25 helyszínen festettek ki, javítottak meg, vagy építettek utcabútorokat, ültettek növényeket, illetve dolgoztak azon, amitől jobban néz ki kicsit az ország, vagy amitől kényelmesebb ülni valamin.

A kerületben mintegy tucatnyi aktivista döntött úgy, hogy a munka ünnepén egy jó hangulatú közösségi esemény keretében áldozza szabadidejét arra, hogy a magukkal hozott szerszámokkal, munkáskesztyűvel, festékkel, szemeteszsákkal és virágfölddel, valamint mézvirág- és muskátli palántával tegye szebbé az Északi Járműjavító előtti - elfeledett és elhagyatott, így erősen leromlott állapotú - virágládákat.

A felszerelésből természetesen az arcmaszk sem maradhatott ki. A csapat tagjai a X. kerületi Egészségház melletti területen lecsiszolták és kifestették a ládákat, amelyet ezeket után finom termőfölddel béleltek ki és ültettek tele szíriuszi virágokkal. A korlát mögött ugyanakkor tévedésből szedték össze a szemetet, mivel nem gondolták, hogy az magánterület. Emiatt mindenkitől elnézést kérnek.

 

A helyszínen volt egy évtizedek óta elfeledett "felvesszük" feliratú és kihasználatlan kapacitásokkal rendelkező tábla is, amelyen a csoport szíve-lelke, a kerületi ügyekkel foglalkozó Savköpő Menyét oldalt szerkesztő Hankó Klári javaslatára azt az üzenetet jelenítették meg, hogy pozitív embereket keresnek, illetve ők maguk is igyekeznek azzá válni.

A lelkes csapatnak lenne egy nagy kérése mindazokhoz, akik esetleg a környéken járnak és lehetőségük van rá: legyenek szívesek meglocsolni a virágokat.

A párt aktivistái, akik magukat egyébként "passzivistának" nevezik, állandóan keresik az elfelejtett, gazdátlan helyszíneket és a közterületi tárgyakat, hogy azokat helyrehozva demonstrálják azt:  mindannyiunknak köze van a környezetünkhöz, így az azt szennyező szeméthez és a díszítő virágokhoz egyaránt. Aki mindezek alapján kedvet kapott ahhoz, hogy részt vállaljon a város és a kerület szebbé, tisztábbá tételében, és tud olyan helyszínről, amelyre ráférne a kutyás passzivisták aktivitása, annak várja jelentkezését a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma, illetve segítenek neki az elképzelés megvalósításában. 

Például ilyenben, mint Érden:

Vagy a XII. kerületben:

 Forrás: MKKP KÖKI, Savköpő Menyét

Last modified on Saturday, 08 May 2021 15:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Részből egész
Zajlik a munka
Folyik az építkezés
Föld út
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház
Építési terv
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia