Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Advent első vasárnapján

Rate this item
(1 Vote)

Tegnaptól ég az első gyertya a Szent László téren a kőbányai betlehemnél található adventi koszorún. A járványhelyzet miatt az érdeklődők csak a virtuális térben kísérhették figyelemmel az eseményeket.

Advent első vasárnapján D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere mondott köszöntőt a Polgármesteri Hivatal épülete előtt. Az adventi időszakhoz kötődő kerületi hagyományok egyes elemei változatlanul megmaradnak, mások tekintetében viszont némi változtatásra kerül sor. "A járványhelyzet miatt idén nem kerülhetnek megrendezésre bizonyos programok, melyek az elmúlt években immár hagyományossá váltak kerületünkben - kézműves foglalkozások, színielőadások -  ám bizonyos formában mégis nyomon követhetőek lesznek az Önkormányzat, illetve a Kőrösi Kulturális Központ Facebook oldalain" - mondta Kőbánya polgármestere.

Természetesen nem feledkezik meg az önkormányzat azon családok támogatásáról, akiknek idén is számít az a segítség, mellyel gazdagabb lehet az ünnepi asztal terítéke: a Kőbányai Önkormányzat az idei évben mintegy 1700 családnak juttat 7000 Ft értékben ajándékutalványokat.

"Biztatok mindenkit arra, hogy az idei készülődés sok tekintetben - ahogy máskor is helyes - lélekben történjen. Sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk egymásra, a külsőségek helyett a belső felöltöztetésére." - emelte ki a polgármester.


Kép forrása: Kőbányai Hírek Facebook oldala

A Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete immár 11. alkalommal állít betlehemi jászolt a Szent László téren. "Azt gondolom, hogy ebben az évben, ami amúgy is nagyon sok változást, nehézséget és gondot hozott, talán ez a fajta kapaszkodó és állandóság szükséges, hogy itt legyen az életünkben. Idejöhessünk a betlehem elé egy kicsit, és elcsendesedve, a mindennapok zaját kizárva a lelkünket megnyugtassuk és az ünnepre hangolódjunk" - hangsúlyozta Koós Judit, az egyesület elnöke az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásakor.

Weeber Tibor Kőbánya alpolgármestere  az ünnep lelki jelentőségéről beszélt: "Mit üzen nekünk a jelenlegi helyzet? Nem biztos, hogy helyes úton járunk, mikor úgy gondoljuk, hogy az életünket mindig meg tudjuk és mindig meg is akarjuk az utolsó pillanatig tervezni...ilyenkor adventkor amúgy is el kell gondolkodnunk, fel kell készülnünk a kereszténység legnagyobb ünnepére."

Ahogyan az már szokássá vált, most is D. Kovács Róbert Antal polgármester kapcsolta fel Kőbánya ünnepi díszkivilágítását. Ebben az évben feldíszítették a Városházát is, soron következőként az Újhegyi sétány kap fényjátékot.  Az advent első vasárnapján készült ünnepi videó-összefoglaló IDE kattintva tekinthető meg. 

Forrás: Kőbányai Önkormányzat Facebook oldala

Last modified on Monday, 30 November 2020 16:15

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Az iskola
Részből egész
Minden a helyére kerül
Föld út
Építik a tavat
A Mély tó
Folyik az építkezés
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia