Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Folytatódik a "Legyen TERED" projekt

Rate this item
(3 votes)

A Kolozsvári utca és az Ónodi utca találkozásánál - egy sokáig elhagyatott, rossz állapotú területen - az építészeti bűnmegelőzés és városarculati szempontok alapján alakították ki azt a közösségi teret, amelyet tavaly szeptemberben vehették birtokba a kőbányaiak. Az új parkot a kőbányai költő, tanár, drámaíró, tankerületi királyi főigazgatóról, Sajó Sándorról (1868-1933) nevezték el. A kondi eszközökkel, wi-fi hálózattal, kamerával ellátott park gyorsan népszerűvé vált, és megfogalmazódott az igény, hogy a fejlesztés a tér másik oldalán is folytatódjon. Radványi Gábor alpolgármester a Facebook oldalán számolt arról, hogy folytatódik a terület további fejlesztése, mivel a biztonságos és szép környezet létrehozásának finanszírozási feltételei adottá váltak: a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Kőbányai Közbiztonsági Közalapítvány részére 5 millió forintos támogatást biztosít, melyet az önkormányzat újabb 5 millió forinttal egészít ki.

Lakossági fórum a téren

Az önkormányzat a témában lakossági fórumot hirdetett a helyszínen, amelyre október 29-én került sor - számolt Facebook oldalán a Kőbányai Hírek. A lakossági fórumot a körzet önkormányzati képviselője, Radványi Gábor alpolgármester hívta össze, az egyeztetésen Mustó Géza Zoltán alpolgármester, illetve Tóth Béla, a Kőbánya Közbiztonságáért Alapítvány elnöke is részt vett. A szervezésben pedig a képviselő-testület Közrend- és Állatvédelmi Bizottságának elnöke, Stemler Diána is segédkezett.

Kutyafuttató lesz az elhanyagolt területből

Az apró tér megújításával kapcsoltban a fórumon elhangzott, hogy a ma még elhanyagolt területet régóta sajátjuknak érzik a kutyatulajdonosok, akik ott szokták futtatni állataikat. Kutyás illemhely ezért már van, a közeljövőben pedig a városvezetés hivatalosan is kutyafuttatóvá alakítja a terecskét. A létesítményt kerítés zárja majd körbe, az állatok biztonságáról pedig - amerikai mintára - zsilipes beléptető rendszerrel gondoskodnak. A gazdik a futtató előterében felkészíthetik kutyáikat a rohangálásra: levehetik róluk a pórázt, a szájkosarat, és ha minden jól megy, meg is itathatják őket, továbbá kidobhatják az út közben összeszedett ürüléket. Magában a futtatóban kutyáknak fejlesztett játékok is lesznek, amelyeket várhatóan rabok készítenek majd el.

Biztonságos közterület

A következő lépésben a terület többi része is megújul, igazodva az építészeti bűnmegelőzés elvárásaihoz. A közterület-fejlesztés ugyanis a Legyen TERED elnevezésű mintaprojekt folytatása, amelyet az önkormányzat a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvánnyal és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal közösen indított el, és valósít meg. A kutyafuttató melletti területről elszállítják az évek során felhalmozott szemetet, az áttekinthetőség érdekében megritkítják a bozótot, valamint lámpákat és térfigyelő kamerákat telepítenek.

Találkozási pont

A terecskén jut majd hely egy sakkasztalnak is, amely a környékben élők találkozási pontjaként szolgálhat. A terveket ugyanaz a mérnökiroda készítette, amelynek munkáját dicséri a Sajó Sándor tér megújítása.

Forrás: Kőbányai Hírek Facebook oldalaKőbányai ÖnkormányzatRadványi Gábor alpolgármester Facebook oldalaLegyen TERED Facebook oldala

Last modified on Friday, 30 October 2020 09:40

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Folyik az építkezés
Régi kép
Építési terv
Zajlik a munka
Dolgos kezek
Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
Átadó ünnepség
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia