Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Önkormányzati választás: a kőbányai képviselő- és polgármester-jelöltek listája

Rate this item
(1 Vote)

A rendszerváltoztatás óta nyolcadik alkalommal nyílik lehetőségünk arra, hogy eldöntsük, ki legyen Kőbánya polgármestere, illetve kik legyenek a kerületi képviselők. Az önkormányzati választásra október 13-án kerül sor. A cikkben összegyűjtöttük azon személyek neveit, akik polgármester-, illetve képviselő-jelöltként vesznek részt a választáson. Jelenleg a következő négy szervezetről van tudomásunk, amelyek jelölteket állítottak az egyes választókörzetekben: LMP, Jobbik, kőbányai közös ellenzéki önkormányzati képviselőjelöltek "staféta-csapata" és a Fidesz. A lista vélhetően még bővülni fog, a cikket pedig folyamatosan frissítjük. 

Választó és választható

Az önkormányzati választáson fővárosi és kerületi önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és a főpolgármestert, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőket választják meg. A helyi önkormányzati választáson azok választhatnak, akiknek az adott településen van az állandó lakcímük. A magyar állampolgárság nem feltétel, de hiányában esetben regisztrálni kellett. Nincs választójoga annak, akit a bíróság bűncselekmény elkövetése vagy belátási képesség korlátozottsága miatt kizárt ebből a jogból. Szintén feltétel a nagykorúság (betöltött 18. életév, illetve 16. életév feletti házas, vagy elvált személy). A nemzetiségi önkormányzati választáson az szavazhat, aki megadott határidőig az adott nemzetiséghez tartozónak vallja magát. A választáson mindazok választhatóak, akik választójoggal rendelkeznek, továbbá a külföldön élő magyar állampolgárok is elindulhatnak a választáson; a helyben lakás nem feltétel.

Kőbányai 12 egyéni választókörzet

A Helyi Választási Iroda a kerület lakosságának létszáma alapján határozta meg az önkormányzati képviselő-testületi tagok számát, amely alapján 12 választókörzetre osztotta a kerületet. Az egyes választókörzetekben indulnak a képviselő-jelöltek, akik közül az kerül be a önkormányzat testületébe, aki a legtöbb szavazatot kapja. A képre kattintva mindenki nagyobb méretben is megtekintheti, hogy a lakcíme alapján hányas számú választókörzetbe tartozik.

 

A 12 választókörzet jelöltjei:

01.) Fodor György (Jobbik), Gál Judit (Fidesz), Gránicz Tamás (LMP), Papp Zoltán (közös ellenzéki staféta-csapat)
02.) Ács Andrea (közös ellenzéki staféta-csapat), Marksteinné Molnár Julianna (Fidesz), Mester Lászlóné (LMP), Vas Antal (Jobbik)
03.) D. Kovács Róbert (Fidesz), Tóth Lívia (közös ellenzéki staféta-csapat), Dr. Tranger Károly (LMP), Vajda Sándor (Jobbik)
04.) Kovács Vilmos (LMP), Mustó Géza Zoltán (közös ellenzéki staféta-csapat), Radványi Gábor (Fidesz), Tubák István (Jobbik)
05.) Belics Attila (Jobbik), Dr. Kustra Pál (LMP), Gerstenbrein György (Fidesz), Huszti András Norbert (közös ellenzéki staféta-csapat)
06.) Dao Quan Ottó (LMP), Stemler Diána (közös ellenzéki staféta-csapat), Szilágyi-Sándor András (Fidesz), Varga Dániel (Jobbik)
07.) Kis Marianna (Jobbik), Major Petra (közös ellenzéki staféta-csapat), Péter Norbert (Fidesz), Táborosi Attila (LMP)
08.) Dr. Horváth Márk (Fidesz), Kecskeméti István (Jobbik), Patay-Papp Judit Vivien (közös ellenzéki staféta-csapat), Tóth Balázs (LMP)
09.) Fekti Gergely (LMP), Ferencz Károly (Jobbik), Tábi Attila (közös ellenzéki staféta-csapat), Weeber Tibor József (Fidesz)
10.) Akócs Zoltán (LMP), Antalics Diána (Jobbik), Irmalós Bence (közös ellenzéki staféta-csapat), Molnár Róbert (Fidesz)
11.) Bakos Bernadett (LMP), Gregus György (Jobbik), Lakatos Béla Lajos (közös ellenzéki staféta-csapat), Dr. Mátrai Gábor Imre (Fidesz)
12.) Agócs Zsolt (Fidesz), Geráné Mészáros Zsuzsanna (LMP), Kovács Róbert (közös ellenzéki staféta-csapat), Vajda Sándor Csabáné (Jobbik)

Kőbányai polgármester-jelöltek:

- D. Kovács Róbert polgármester és polgármester-jelölt
Somlyódy Csaba polgármester-jelölt

 

További információk

További általános információk az önkormányzati választásról a Wikipédián olvashatóak. A Kőbányai Önkormányzatnak a választásról szóló kerületi hírei és dokumentumai EZEN a linken érhetőek el. Az önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019-es választásának nyilvántartásba vett hivatalos adatai a Választás.hu oldalon találhatóak

Forrás: Kőbányahu, Wikipédia.hu, Facebook

Last modified on Monday, 26 August 2019 12:50

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Dolgozik a daru
A Gergely-bánya
Áll a szobor
Folyik az építkezés
Már állnak a házak
Átadó ünnepség
Látkép
Építik a tavat
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia