Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megszépül az Újhegyi sétány déli szakasza

Rate this item
(1 Vote)

Az ütemezésnek megfelelően halad az Újhegyi sétány építése, készülnek a lépcsők és a támfal díszburkolata is. Folyamatosan dolgoznak a kertészek, ültetik a növényeket, az utcabútorok is megérkeztek. Az óvoda, bölcsőde kerítése a sétány és a Sütöde utca felőli oldalon már elkészült, jelenleg a Bányató utcai részen építik.

 

Az Újhegyi sétány szakaszos, három ütemre bontott rekonstrukciója 2016-ban kezdődött. A városfejlesztési munka a közterületek akadálymentesítése mellett magába foglalja a közösségi- és játszóterek korszerűsítését, a térburkolatok, utcabútorok cseréjét, valamint a zöldfelületek automata öntözőrendszerének kiépítését. Az I. ütemben a korzó szíve, a középső szakasz újult meg a Bányató és a Harmat utca között. A munkát 2017-ben nívódíjjal jutalmazta a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS (Műemlékek és Műemlékhelyszínek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület.  A II. ütem a sétány északi szakaszát érintette a Harmat utcától a Mádi utcáig. Ezt a részt áprilisban adták át ünnepélyesen. A III., záró ütemben a sétány déli részét korszerűsítik közel 1 milliárd forintból. Az Újhegyi sétány teljes revitalizációjának összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot.

 

 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása III. ütem" c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Kőbánya Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 14 August 2019 11:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Föld út
Dolgozik a daru
Régi kép
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Áll a szobor
Dolgos kezek
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia