Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújult a Pongrác úti rendelő - videóval

Rate this item
(1 Vote)

Kőbányán az utóbbi években sorban újulnak meg a háziorvosi rendelők. Teljes felújítást követően elkészült a Pongrác úti háziorvosi rendelő is, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át a kerület vezetői. Az eseményen D. Kovács Róbert Antal polgármester elmondta, Kőbánya a jövőben is folytatja az egészségügy fejlesztését. Korábban az önkormányzat már felújította a Salgótarjáni úti, a Zsivaj utcai és a Kerepesi úti rendelőket, az Üllői úti Tengerszem rendelő és az Újhegyi sétányon álló rendelő átépítése pedig előkészítési fázisban van.

"Hosszú utat jártunk be, hiszen 2010-ben rögtön egy hatalmas csomagot kapott a kőbányai egészségügy, egy gyors "injekciót" - emlékezett vissza D. Kovács Róbert Antal polgármester beszédében a kezdetekre. "200 millió forintot használtunk fel az első pillanatban arra, hogy a hosszú évekig, évtizedekig méltatlanul elhanyagolt kőbányai rendelőhálózatot megújítsuk...Majd elindult a Salgótarjáni úti rendelő felújításával a program következő eleme, a Zsivaj utcai, ezt követően a Kerepesi úti orvosi rendelő teljes átépítése...A Pongrác úti a negyedik rendelő, amit teljeskörűen átépítünk. Tegnap tárgyaltunk az Üllői úti Tengerszem rendelő átépítési terveiről és már ismerjük azokat az elképzeléseket is, amelyek az Újhegyi rendelő megújításához vezetnek majd. Ennek érdekében már egy ingatlant is megvásároltunk az Újhegyi sétányon, hogy még tágabb terek, keretek között tudjuk az ellátótevékenységet végezni a belátható közeljövőben."

 

A Pongrác úti 300 millió forintos fejlesztés eredményeként az immár akadálymentesített épület többek között új bútorokat, nyílászárókat, hőszigetelést kapott, valamint megújult a járda, a parkoló és az úthálózat aszfaltfelülete.

Az ünnepélyes átadásról készült TV10 videó összefoglaló a cikk alatt tekinthető meg.

Forrás és képek: Kőbányai Hírek Facebook oldala, centrumtv.hu

Last modified on Friday, 01 March 2019 09:33

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Épül és szépül
Árkok és házak
Részből egész
A Mély tó
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia