Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az Önkormányzat meghosszabbította az ebösszeírás határidejét

Rate this item
(2 votes)

Tisztelt Ebtulajdonosok, Ebtartók!

2018. október 1. és 2018. december 14. között zajlott Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján végzett kötelező ebösszeírás.


A törvény értelmében az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzatnak ebrendészeti feladatai végrehajtása, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie.

A beérkezett ebösszeíró lapok alacsony számára tekintettel az Önkormányzat az ebösszeírás határidejét 2019. február 28. napjáig meghosszabbítja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki a kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem az előírtaknak megfelelően tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján 30 000 forint állatvédelmi bírsággal sújtható.

Felhívjuk továbbá az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy a 2018. évet megelőző korábbi összeírások során bejelentett ebeket ismét be kell jelenteni. A 2018. évben leadott ebösszeíró lapok esetében nem kell újabb lapot kitölteni.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges EBÖSSZEÍRÓ LAP beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában, továbbá letölthető a http://www.kobanya.hu (főoldal/hirdetmények/ebösszeírás honlapról. Az ebösszeíró lap másolható.

Az ebenként kitöltött és aláírt ebösszeíró lapot a Polgármesteri Hivatal részére legkésőbb 2019. február 28-ig kell visszajuttatni

• postai úton,

• személyesen az ügyfélközpontban (1102 Budapest, Állomás utca 26.), illetve a kihelyezett ügyfélszolgálaton (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.) elhelyezett gyűjtőládába rakva,

• elektronikus úton az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre elküldve.

KÉRJÜK SZÍVES EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT AZON EBTARTÓKNAK, AKIK KÖTELEZETTSÉGÜKNEK EDDIG MÉG NEM TETTEK ELEGET.

Kőbányai Polgármesteri Hivatal
Hatósági Főosztály

Last modified on Friday, 15 February 2019 08:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
A Mély tó
Építik a tavat
Zajlik a munka
Építési terv
Minden a helyére kerül
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Elkészült a lakótelep
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia