Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Adventi program ezüstvasárnap

Rate this item
(1 Vote)

Idén is változatos adventi programsorozattal várta és várja az érdeklődőket a Kőbányai Önkormányzat. Az ünnepi hangulat emeléséhez az elmúlt hetekben ünnepi fényjáték, tűzzsonglőr show, adventi étel- és italkóstoló, előadások és zenés műsorok, kézműves foglalkozások, közösségi futás, Kőbányai X-Faktor Show, korcsolyapálya- és adományfa-avatás, jégtánc bemutató, disznótor és kolbásztöltő verseny járult hozzá. Az év utolsó adventi rendezvényére december 16-án, ezüstvasárnap kerül sor a Kőrösi Kulturális Központban, ahol a Tutta Forza Zenekar adventi műsora, betlehemi játékok és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

Adventi programok ezüstvasárnap, december 16-án

A szokásos kézműves foglalkozások 16 órától várják a gyerekeket, lesz karácsonyi díszek készítése, porcelán festés, ékszer készítés, mézeskalácsok sütése és lufi hajtogatás. Szintén 16 órától karácsonyi motívumokkal díszített adománybögréket lehet "vásárolni", amiből forró krampampulit vagy forró teát ihatnak és mellé sült almát ehetnek a vendégek. Az adománybögrékből befolyt összeget a szervezők jótékony célra fordítják. Előreláthatólag 17 órakor kezdődik Baffia Tamás és Bedő Bogi a gyerekekkel közös játéka, zenélése, éneklése. 17:30 órakor a TUTTA FORZA zenekar fúvós szekciójának adventi koncertje várja az érdeklődőket, majd 18:15-től Betlehemes játékok kezdődnek sok zenével, bábokkal – a MASZK Bábszínház előadásában.

Betlehemi történet: A népi bábtáncoltató betlehemezés hagyományait felelevenítő, élőszereplős játék, amely az egyik legősibb, ún. „titiri” technikát jeleníti meg. Népdalokkal, régi egyházi dalokkal, Károli Gáspár Biblia – fordításából származó részletekkel gazdagított meghitt, ihletett előadás. Máté és Lukács evangéliuma alapján összeállította és írta: Havas Edina, Báb-díszlet: Havas Nelli és Havas Zsolt

Last modified on Sunday, 16 December 2018 19:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Áll a szobor
Folyik az építkezés
Az iskola
Árkok és házak
Még nincs kész
Elkészült a lakótelep
A Gergely-bánya
Lakótelep a világ végén
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia