Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányai épületek kaptak Építészeti Nívódíjat és kiemelt dicséretet

Rate this item
(4 votes)

A kőbányai ügyfélszolgálati központ épülete kapta - a Graphisoft Park fogadóépülete mellett - idén a Budapest Építészeti Nívódíjat, míg a Kerepesi úti háziorvosi rendelő rekonstrukciója kiemelt dicséretben részesült - hangzott el a Fuga Budapesti Építészeti Központban tartott díjátadón. A Vikár András, Lukács István és Gál Árpád által tervezett kőbányai ügyfélszolgálati központnál a bírálók - egyebek mellett - a bővítés és a városképi illeszkedés példaszerűségét, valamint az ellentétekre épülő tökéletes harmóniát emelték ki. 

A Budapest Építészeti Nívódíjra olyan Budapest közigazgatási területén található alkotásokkal nevezhettek, amelyek Budapest építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését javítják. Idén 18 pályamű közül választotta ki a díjazottakat a zsűri, amelynek Szalay-Bobrovniczky Alexandra mellett tagja volt Csomay Zsófia belsőépítész és Mártonffy Miklós, Csapó Balázs, Aczél Gábor, Kovács Csaba, valamint Z. Halmágyi Judit építészek.

Az Állomás utca 26. szám alatt ügyfélközpont a kerület egyik legszebb, védett épületének felújításával és egy modern szárny hozzáépítésével készült el. A fővárosi védettséget élvező, 1873-ban épült házat rendhagyó építészeti megoldásokkal alakították át, valamint egy új, modern szárnyat is hozzáépítettek. Az épületben így egyszerre vannak jelen a 21. század elvárásai, illetve a múlt felidézése, megőrzése. Az új önkormányzati ügyfélközpont megnyitásáról szóló beszámolót EZEN a linken olvashatják el.

Az épület korábbi állapotát megőrizte a Google Street View, amely IDE kattintva tekinthető meg.

Forrás: MTI, Kőbánya.info, Kőbánya.hu

Last modified on Wednesday, 02 January 2019 23:05

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Még nincs kész
Zajlik a munka
Az iskola
Elkészült a lakótelep
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Épül a Mély tó
Föld út
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia