Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ebösszeírás Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Tisztelt Ebtulajdonosok, Ebtartók! 

A Kőbányai Önkormányzat 2018. október 1. és 2018. december 14. között Budapest X. kerület közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kötelező ebösszeírást végez. A törvény értelmében az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzatnak ebrendészeti feladatai végrehajtása, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges EBÖSSZEÍRÓ LAP beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélközpontjában és Kihelyezett Ügyfélszolgálatán, továbbá a honlapról letölthető EZEN a linken

Az ebösszeíró lap másolható. Az ebenként kitöltött és aláírt ebösszeíró lapot a Polgármesteri Hivatal részére 2018. december 14-ig kell visszajuttatni:
- postai úton,
- személyesen az ügyfélközpontban (1102 Budapest, Állomás utca 26.), illetve a kihelyezett ügyfélszolgálaton (1108 Budapest, Újhegyi sétány 16.) elhelyezett gyűjtőládába rakva,
- elektronikus úton az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre elküldve. 

Az Önkormányzat felhívja az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket 2018 évben ismét be kell jelenteni. Aki a kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem az előírtaknak megfelelően tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján 30 000 forint állatvédelmi bírsággal sújtható. A 2018 évben leadott ebösszeíró lapok esetében ezen felhívás kiadását követően nem kell újabb ebösszeíró lapot kitölteni, az a kötelezettség teljesítésének minősül. 

Kattintson a plakátra a nagyobb méretért!

 

Forrás: Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Tuesday, 13 November 2018 21:10

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
A Gergely-bánya
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
Dolgozik a daru
Részből egész
Föld út
Zajlik a munka
Látkép
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia