Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mindennapi varázslat az iskolában - a jövő jelene az oktatásba

Rate this item
(0 votes)

A VEKOP-7.3.3-17-2017-00007 "IKT kompetencia fejlesztésével támogatott új pedagógiai módszerek bevezetése” című projekt kiinduló alapvetése, hogy az infokommunikációs technológiák gyors fejlődése kihatással van egész életünkre. Ebből a közoktatás sem maradhat ki. Az innovatív pedagógus, felfedező attitűddel, élménypedagógia megteremtésével, megfelelő tudás megszerzésével képes alkalmazni a tanórákon az új technológiákat. A tanulás átalakul, így a digitális alapú új módszertan játékos formában fejleszti a diákok képességeit.

A digitális pedagógiai módszertan fejlesztését szolgáló képzésekre és új eszközök beszerzésére 108.768.812 forint támogatást nyert el a Kelet-Pesti Tankerületi Központ a VEKOP-7.3.3-17-2017-00007 "IKT kompetencia fejlesztésével támogatott új pedagógiai módszerek bevezetése” című projekt keretében.

Az európai uniós VEKOP-programba bevont négy intézmény:
- Budapest XVII. Kerületi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium
- Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (általános iskolai részlege)
- Budapest XVII. Kerületi Gregor József Általános Iskola
- Kőbányai Szent László Általános Iskola

A projekt célja, hogy fejlessze a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudását és a képzéseken szerzett új kompetenciákat a tanárok beépítsék a mindennapi munkájukba. A Kodály-módszer alapvetéseit ötvözzük a modern technológiával, amely virtuális környezetbe helyezi a tanórát. Így egyéni és kiscsoportos foglalkozásokat egyaránt eredményesen lehet megtartani, az alkotás élményének fenntartásával, a kreativitás és a problémamegoldó képesség fejlesztésével.

A képzések elősegítik azt, hogy a pedagógusok hatékonyan tudják bevonni az IKT-eszközöket a tanítási folyamatokba, amelyeknek az alkalmazása segít a tanítási és tanulási folyamatot színesebbé tenni.

A projekt további kiemelt célja, hogy az új módszertan alkalmazásával, az iskolaelhagyás, a lemorzsolódás csökkenjen, a felzárkóztatás és tehetséggondozás akár egy időben legyen eredményes, valamint az SNI és BTMN diagnózissal rendelkező diákok fejlesztése is hatékonyan valósuljon meg. Fontos feladatunk továbbá az is, hogy a biztonságos internethasználatra megtanítsuk a tanulókat.

A Kelet-Pesti Tankerületi Központ az oktatásmodernizáció, képzési innováció legmodernebb eszközrendszerét vonja be a képzésbe, amely által hazánkban és nemzetközi szinten is példamutató, innovatív módszertant implementál a mindennapi magyar oktatásba.

A négy intézmény számára összesen 64 tablet, 4 laptop, 4 interaktív tábla, 2 VR munkaállomás kerül beszerzésre, valamint a programban 40 pedagógus és 400 tanuló kerül közvetlenül bevonásra. A projekt vezetése a Digitális Jóléti Program keretében megfogalmazott digitális oktatási stratégiai, valamint a Digitális Gyermekvédelmi Stratégiai elemeit szem előtt tartva valósítja meg szakmai célkitűzéseinket.

A projektben bevonásra kerülő pedagógusok és diákok mellett fontosnak tartjuk a szülők megszólítását, tájékoztatását, valamint véleményeik visszacsatolását, amely meglátásunk szerint tovább növeli oktatásmodernizációs törekvésünk sikerességét.

Rendezvényeinken, workshopokon és az elektronikus oktatási felületeken keresztül kívánjuk átadni tapasztalatainkat, jógyakorlatainkat az érdeklődő intézmények oktatóinak, képzési szakembereknek. A kreativitást fejlesztő módszertan, speciális elemekből tevődik össze – amelynek keretében az ének-zene oktatásában használható digitális pedagógia új módszertanával ismerkedhetnek meg a befogadó, nyitott pedagógus kollégáink. Emellett egy képzés a fejlesztő értékelésről, VR, zene, SNI infokommunikációs technológiák gyakorlati alkalmazási lehetőségeit ismerteti meg a programban részt vevő pedagógusokkal.

Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató

Last modified on Wednesday, 03 October 2018 12:49

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Zajlik a munka
Épül a lego-ház
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Régi újhegyi kép
A Mély tó
Az iskola
Régi kép
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia