Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Október 25-én nyit a megújult Shopmark (Europark)

Rate this item
(4 votes)

Bár helyileg nem a kerületben van, közelsége okán mégis van kőbányai jelentősége annak, hogy a Határ út és az Üllői út kereszteződésében található Shopmark hamarosan újra megnyitja kapuit. Az átalakult, korábban Europark nevet viselő bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel 2018. október 25-étől várja újra a látogatókat. Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont átépítés, ahol rövid időre bezárták az épületet a vásárlók előtt.

A több mint húsz éves épület műszaki állapota korából adódóan felújításra szorult. Az alapos felmérés és a bérlőkkel való egyeztetés következtében az a döntés született, hogy a bevásárlóközpont néhány hónapos bezárásával mindenki számára hatékonyabban végezhető el egy ilyen nagy volumenű felújítás.

A teljes átalakítást a homlokzatfelújítással kezdte a kivitelező februárban – október elejére a főbejárat homlokzata már csaknem 100%-os készültséget ért el. Az átépítési folyamat jelentős mérföldkövének számított a tűzvédelmi rendszerhez tartozó sprinkler tartály kiépítése, amely felett kialakult egy utcaszinti, zöld felülettel szegélyezett közösségi tér.

A födémáttörésnek köszönhetően a földszint világosabbá vált, új mozgólépcsőket szereltek be, a parkolóból pedig mozgójárda segíti a könnyebb feljutást az épületbe.

Az épület teljes homlokzata új külsőt kapott, és az azt övező növényzet is frissül; a közel 3800 m2-nyi zöld terület kertrendezése megkezdődött, új fák és cserjék díszítik a Shopmark környezetét. A bérlői terek is megújulnak, a kedvelt jelenlegi márkák és szolgáltatások mellett új üzletekkel is bővül a bevásárlóközpont kínálata. Az ételudvar választéka színesedik, és az épületen belül új, impozáns helyszínre kerül. 

A megnyíló üzletekről bővebb információ a Shopmark oldalán található.

Forrás: Shopmark.hu, Kispest.info

Last modified on Thursday, 25 October 2018 11:08

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Árkok és házak
Régi újhegyi kép
Építési terv
Részből egész
Építik a tavat
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia