Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Megújul a Mázsa tér

Rate this item
(3 votes)

Mint ahogy arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk, a Kőbányai Önkormányzat 2016-ban visszavásárolta a Mázsa teret, így hosszú évek után végre rendeződhet a kerület kapujának sorsa. A tervek szerint állami beruházásban egy ötszáz férőhelyes uszodakomplexum és egy háromezer néző befogadására alkalmas multifunkcionális sportcsarnok épül a területen. Nemcsak egy ultramodern sportcentrummal bővülhet a kerület; a fejlesztés hozzájárul az évtizedek óta elhanyagolt környék megújításához is.

A Kőbányai Önkormányzat elképzelése szerint a Mázsa téren egy szinte minden teremsportágat kiszolgálni képes, korszerű sportcsarnok és egy 50 méteres medencével ellátott uszoda épülne. Ez méltó otthona lenne az ország legkiemelkedőbb úszó műhelyét is működtető Kőbánya Sport Clubnak, melynek kiválóságai jelenleg csak egy 33 méteres medencében tudnak edzeni. De nem csak az élsportolók használhatnák a Mázsa téri létesítményt: a KSC mellett más kerületi sportegyesületek, illetve óvodák, iskolák, a kerület valamennyi sportolni vágyó lakosa előtt is nyitott lehet a központ - nyilatkozta D. Kovács Róbert polgármester a Kőbányai Híreknek.

A tervező cég a tegnapi nap folyamán három tervet mutatott be ma Kőbánya vezetésének a Mázsa téri sportkomplexumról. A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. által szervezett megbeszélésen a legolcsóbb, ám mégis látványos építészeti megoldás került ki győztesen. Még kell egy kicsit dolgozni rajta, de városközponthoz méltó épületekkel gazdagodhat Kőbánya. Amit biztosan tudunk: a végleges terveknek az év végéig kell elkészülni. A munkálatok fázisairól folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket. Egyelőre íme néhány látványterv, melyek a prezentáción kerültek bemutatásra:

 

Forrás: Pro-Koord, Kőbányai Hírek, kozbeszerzes.hu

Last modified on Wednesday, 08 August 2018 12:44

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Épül és szépül
Már állnak a házak
A Mély tó
Az iskola
Föld út
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia