Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbányán szakadt meg a kispesti terrorcsalád sikersztorija

Rate this item
(16 votes)

Az Index.hu portál számolt be arról a kispesti "terrorcsaládról", amely hosszú évek óta teszi elviselhetetlenné a szomszédjai életét. A környéken lakók 2016-ban a helyzet megoldását kérve aláírásgyűjtésbe kezdtek, az aláírt íveket átadták a polgármesternek. A személyes találkozón a polgármester, Gajda Péter azt mondta, bár nem javasolhat illegális dolgot, például hogy forduljanak egy erősebb emberhez, de szívlapátra szívlapáttal kell felelni. Ez az álláspont visszaköszön minden kerületi hatóság eljárásában, azaz el nem járásában. A lakhatásra alkalmatlan, ám bűncselekmények elkövetése révén lakóépületté átminősített sufniban semmi nem felel meg a jogszabályoknak, mégsem indul vizsgálat a valós állapotok feltárása érdekében. A halálos fenyegetésekkel tarkított zaklató cselekmények mellett ugyanis hiába mindennapos jelenség a kiömlő szennyvíz bűze, hiába mossa alá a hat-nyolc ember által termelt "folyadék" az ingatlanokat, hiába veszélyezteti az illegális bejáró a vasúti közlekedés biztonságát, a kispesti hatóságok semmit sem tesznek. 

 

Az összegyűjtött 31 aláírás - a semmiért, illetve a kispesti polgármester, a kép forrása: Kispest.info

Úgy néz ki azonban, hogy a kőbányai rendőrségnek köszönhetően megoldódhat a rettenetes helyzet. Történt ugyanis, hogy a terrorcsalád tagjait és a barátokat klánná szervező családfő előzetes letartóztatásba került egy Kőbányán elkövetett csoportos lopás miatt. A klánvezér hiánya már most is érezteti hatását, béke költözött a háborús viszonyok uralta környékre. Az ottélőknek nem kell védekező eszközöket odakészíteni az ágyuk mellé éjszakára, anélkül léphetnek ki az utcára, hogy előtte alaposan körbenéznek, kimehetnek-e egyáltalán. Mindenki reménykedik, hogy ez így marad még egy darabig, és fellélegezhetnek a terrorban leélt évek után. A félelem azonban nem szűnt meg, a klánvezér családfő a Venyige utcából az ügyvédjén keresztül fenyegette meg az egyik érintettet, hogy nagy bajban lesz, ha kikerül. Pedig elgondolkodhatna már azon, hogy ideje volna életmódot változtatnia, hiszen évek óta nyomozás folyik ellene különböző bűncselekmények elkövetése miatt (köztük kiskorú veszélyeztetése, zaklatás, garázdaság, rongálás stb.). És ugye tartja a mondás, hogy korsó addig jár a kútra, amíg el nem törik. Lehet nála ez most következett be.

Az érintettek elmondták, hogy a kőbányai rendőrök közbeavatkozásának hála kikerült a ház és család "fogságából" az a 2 éves gyermek is, akinek az édesanyja néhány hónap ismertség után feleségül ment a családfőhöz. Úgy tűnik, hogy a hölgy egészségkárosodást szenvedett a házban töltött néhány hónap alatt, jelenleg a pszichiátrián ápolják a különböző tudatmódosító szerek következményei miatt. Állítólag csak homályos emlékei vannak az esküvőjéről, amely után néhány héttel újdonsült férjét június közepén őrizetbe vették a kőbányai zsaruk, és ő elköltözhetett. Szerencsére a gyermek most biztonságban van vérszerinti édesapjával, akinek hónapokon keresztül nem engedték látni a kisfiát, és akinek a terrorcsaládfő megüzente, hogy "ebbe most nagyon belenyúltál". 

 

A zaklatást és fenyegetéseket elszenvedő gyermekek rajzai a pszichológusnál, a második képen a beteljesült álom, azaz a rács mögött lévő klánvezér látható

A kisfiú kapcsán újra felmerül a kispesti hatóságok megdöbbentő hozzáállása, hiszen a Gyermekjóléti Szolgálat megfelelő környezetnek minősítette a 2 éves gyermek számára azt a "házat", ahol a gyermek édesanyja nem képes önállóan kommunikálni és testét külsérelmi nyomok borítják, az ott élők reggeltől estig alkoholmámorban töltik napjaikat, a vízművek elzárta a vízszolgáltatást, az ingatlant csak balesetveszélyesen lehet megközelíteni, minden tele van kutyaürülékkel, lommal és szeméttel, a lakótér csupa kosz.

 

A kispesti "lakóépület", a kép forrása: Index.hu, illetve az ingatlan bejárata, a kép forrása: IHO.hu

Mi lesz az ügy és nyomozás vége? Azt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy a java még csak most kezdődik. Ugyanis egyre többen mernek beszélni azok közül, akiket éveken át megfélemlítettek. Sorra derülnek ki a lehetetlen kategóriájába tartozó tények, kezdenek kirajzolódni a hatóságok súlyos mulasztásai által kísért, immáron 9 éve (!) tartó bűnöző sikersztori részletei. A legszomorúbb az egészben, hogy a kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt már folyó nyomozás mellett az ügyben felmerült a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja is.

Mindezek után csak remélni lehet, hogy a kőbányai rendőrök végigveszik a nyomozást és feltárják a kispesti ügy minden, eddig gondosan elrejtett, vagy megvizsgálni elmulasztott szálát!

 

A dolgok kispesti ügyintézésének menete: vascsővel szétvert kerítés, lincselésre felsorakozás a kapuban

Forrás: Index.hu, Kőbánya.info, Kispest.info, Iho.hu

Last modified on Thursday, 28 June 2018 08:29

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Elkészült a lakótelep
Épül és szépül
Áll a szobor
Régi kép
Még nincs kész
Épül a lego-ház
A Mély tó
Föld út
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia